Esikatselu - Chu Chu Rocket

Dreamcastilla monia ilostuttanut puzzlepeli Chu Chu Rocket on nyt myös tulossa Game Boy Advancelle, kiitos Segan päätöksen siirtyä kehittämään pelejä myös kilpailijoiden konsoleille. CCR:n idea on yksinkertaisuudessaan seuraava > pelaajan on laitettava pelialueelle nuolia, jotka johdattavat ruutua kansoittavat Chu Chu-hiiret ruudulla kököttäviin raketteihin. Jokaisessa pelissä on neljä pelaajaa ja se, kuka saa eniten hiiriä omaan rakettiinsa peliajan loputtua, on voittaja. Aivan näin yksinkertaista tämä ei tietenkään ole: hiirien lisäksi ruudulle tepastelee joskus myös ilkeitä avaruuskissoja, joiden tavoitteena on syödä kaikki hiiret raketistasi. Lisäksi jotkut hiiret aiheuttavat ns. "tapahtumia", jotka esim. nopeuttavat tai hidastavat peliä hetkeksi. Kokonaisuus on yksinkertainen, mutta tappavan pelattava.

Peli tarjoaa lukuisia valmiita puzzleja ratkaistavaksi, ja jos DC-version puzzleja päästään lähellekään, GBA:n omistajat tulevat olemaan taivaassa tämän uuden version kanssa. Myös tietokoneita vastaan voi pelata ns. "battle"-moodia, mutta kaikkein hauskinta on kuitenkin pelata kaveria vastaan. Tätä varten GBA-versio tarjoaa nelinpelin linkkikaapelin avulla. Odotettavissa on taatusti hauskaa hupia, kun kaikki pelaajat yrittävät kerätä raketteihinsa mahdollisimman paljon hiiriä muiden kustannuksella ja ohjata avaruuskissoja muiden raketteihin. Ennakointi on tärkeää, ja Chu Chu Rocket tarjoaa sitä koko rahan edestä.

Dreamcast-version myyntivaltti ei suinkaan ollut grafiikka, vaan nettipeli, ja tällä hetkellä näyttää siltä, että GBA-versio ei nettipeliä tule sisältämään. Tekijät ovat kuitenkin vihjailleet jonkinlaisen nettipelin sisältämistä lopulliseen versioon kännyköiden avustuksella, mutta mitään ei ole vielä vahvistettu.

Kaikkiaan, Chu Chu Rocket tarjoaa taatusti kunnon puzzleviihdettä tuntikausiksi ja koska perinteistä Tetris-peliä ei julkaisuun saada (sekin ON kuitenkin tulossa), Chu Chu Rocket kelpaa enemmän kuin hyvin.

Kirjaudu kommentoidaksesi