Xbox tuli taloon

Alkujohdanto

Siitä lähtien kun viime vuoden lopulla alkoi tulla selväksi että Dreamcast ei valitettavasti tule saamaan pelaajien eikä pelintekijöiden suurta suosiota, katseeni ja toiveeni ovat olleet Xboxissa. Näitä toiveita lisäsi vielä se että Playstation 2:sen julkaisuhype meni kohdallani lievästi sanottuna yli ja PS2:n ensimmäiset pelit eivät kiinnostaneet minua. PS2 tuli itselleni ajankohtaiseksi vasta yli puoli vuotta julkaisunsa jälkeen. Tällä välin ehdin innostua tulevasta Xboxista.

Pohjois-Amerikan julkaisun lähestyessä alkoi Xbox:n hankkiminen kiinnostamaan koko ajan enemmän ja enemmän. Aluksi suunnitelmissani oli ostaa konsoli vasta ensi vuoden maaliskuussa Euroopan julkaisun yhteydessä, mutta tiedot Xbox:n tulevista huippupeleistä tekivät kiusauksen konsolin ostamisesta jo nyt heti liian suureksi. Ostopaikan valinta oli suhteellisen helppo, koska ei löytynyt kovinkaan montaa nettikauppaa joka suostui postittamaan pohjois-Amerikan ulkopuolelle, suostui postittamaan kohtuullista korvausta vastaan ja suostui myymään ilman bundlea tai muuten yli-hintaista pakettia. Siispä tilasin Kanadalaisesta DVD Box Officesta (www.dvdboxoffice.com).

Valintaa helpotti myös se että olen heidän vanha asiakas joten tiesin että sieltä uskaltaa tilata. Laitoin tilauksen vetämään marraskuun alussa, noin viikkoa ennen virallista julkaisupäivää 15.11. Odotukset olivat korkealla, jospa saisin konsolin jo melkein heti julkaisun jälkeen, käyttihän DVD-BO nopeaa (2-4vrk) DHL-kuriiripalvelua postituksessa. Noh eihän asiat tietenkään aina mene niin kuin toivoisi, Xbox meni heti julkaisustaan alkaen kuin kuumille kiville ja monet kaupat myivät erät loppuun sitä mukaan kun Microsoft ehti konsoleita heille toimittaa. Uskon että DVD-BO:n sijainti "syrjässä" Kanadassa vielä vähän hidasti heidän mahdollisuuksia saada riittävästi konsoleita varastoon. Odotusta kesti lähes piinaavat neljä viikkoa, kunnes sitten 11.päivä tätä kuuta sain ilouutisen, Xboxini oli postissa! Ja lopulta 14.päivä DHL:n lähettipoika kiikutti kauan odotetun pakettini kotiini. Olo oli kuin joulu olisi saapunut kaksi viikkoa etuajassa. :-)

Konsolin hinnaksi tuli kaiken kaikkiaan reilut 2900mk:aa. Tämä muodostui seuraavasti:

Xbox $499.95 CDN eli n. 2100mk
Postikulut $60 CDN eli n. 250mk
Tullimaksut 572mk. (alv. 22% ja tullimaksu 1,7%)

Ja tietenkin lisäkuluiksi tulee 230V->110V-muuntaja (100VA), jos sellaista ei etukäteen omista. Muuntajien hinta vaihtelee noin 200-300mk:n paikkeilla.

Itse konsolin lisäksi tilasin kaksi peliä, Halo ja Project Gotham Racing, sekä s-video-kaapelin ja DVD-kaukosäätimen. Pelit sain jo pari viikkoa ennen kuin konsolin, DVD-kaukosäädin on postissa tulossa, mutta s-video-kaapeli on vielä postittamatta. Pelit, kaapelin ja kaukosäätimen maksoin luottokortilla, mutta konsolin DVD Box Office halusi maksettavan tilisiirrolla. Kuulemma heidän "company policy" konsolitilauksissa...

Seuraava sivu >

Kirjaudu kommentoidaksesi