Xbox tuli taloon - Sivu 4

Project Gotham Racing

Project Gotham Racing on jokaisen Metropolis Racer-fanin unelma. Peli on lähes tulkoon sama kuin Dreamcastin MSR. Paitsi grafiikka on tällä kertaa pehmeät 60fps, autoissa on paljon enemmän polygoneja ja ohjain tärisee mukavasti kolhuissa. Musiikki-puolikin oli kunnossa, mikäs siinä kaahailleissa Gorillazin tahdissa.

Project Gothamin Kudos-pistejärjestelmä tuntuu taas vaihteeksi mukavalta rankaisumenetelmältä GT3:sen "päättömän" törmäilyn ja reunoista kimpoilun jälkeen. Gothamissa on julkaisupeliksi todella hyvät grafiikat, autot heijastavat aidosti ja upeasti ympäristöään, ilman mitään tekaistuja valmiita heijastuskuvioita, ja muutenkin autot on tehty polygoneja säästelemättä. Alumiinivanteet, lamput ja jopa lamppujen polttimot ovat mallinnettu hartaudella. Onhan noita aluvanteita aikaisemminkin autopeleissä nähty mutta ei kyllä tällä tarkkuudella.Vauriomallinnus on mukava pieni lisä, eihän se pelattavuuteen mitään tuo koska vauriot eivät vaikuta ajettavuuteen, ainoastaan auton ulkonäköön, mutta onhan se kivaa kun saa töötätä edessä ajavan SL-Mersun persuksen lyttyyn. :P Törmäilystä puheen ollen, Gothamin AI-kuskit tuntuvat ajavan aggressiivisemmin kuin Dreamcastin MSR:ssä, olen useasti spinnannut koska AI-kuski on pukannut mutkassa perääni kun jarrutukseni on ollut liian aikainen. Gothamissa AI-kuskit myös ottavat todella kiihkeästi mittaa toisistaan, tällä kertaa emme siis näe GT3:sen kauniita mutta ah niin tylsiä jonomuodostelmia. Erään kisan aikana takapeilissäni vaani Kupla joka kävi erittäin intensiivistä kiilailu- ja ohittelukilpailua Minin kanssa. Loppujen lopuksi molemmat ajoivat mutkassa seinään koska Mini yritti liian ahtaassa paikassa ohi. Uusintojakin on mukava katsoa koska kisoissa tapahtuu koko ajan ja Gothamin replayssa on erittäin kätevä ja toimiva pikakelaus joten pitkienkin uusintojen katsominen on helppoa.

GT3:seen verrattuna etenkin Gothamin intensiiviset kaupunkiradat korkeiden pilvenpiirtäjien välissä ovat mannaa GT3:sen suhteellisen tylsien ja graafisesti "köyhien" kaupunkiratojen jälkeen. Mutta GT3:sen vahvuutena onkin sitten oikeat kilparadat ja niiden hieno ratasuunnittelu.

Viimeisenä plussana Gothamista on sanottava todella miehekkäät Ferrari F50:sen moottorisoundit. En ole vielä kyseistä autoa itselleni saanut (se on viimeinen lukittu auto), mutta pelilevyllä on usea esittelyvideo näistä super-autoista kuten F50, Viper ja GT2. Tämä F50-videohan on pyörinyt myös internetissä mutta ei tietenkään ole sama asia tietokoneen ruudulla suttusena pienenä avi-pätkänä.

Jos julkaisuautopeli on jo näin hieno ja itselläni on sellainen näppituntuma että Project Gotham ei käytä lähellekkään kaikkia Xboxin tehoja hyväkseen, voin vain kuola valuen odottaa tulevia Xboxin autopelejä, kuten Pro Race Driver, Sega GT2, Ralli Sport, Colin McRae 3, RallyE Master ja Rally Trophy. Osa edellämainituista on vielä vahvistamatta Xboxille.

Seuraava sivu >

Kirjaudu kommentoidaksesi