Toptronicsin Xbox-tiimi

K:. Tervehdys! Voisitko heti alkuun kertoa lyhyesti lukijoillemme kuka olet ja missä tekemisissä olet Xboxin kanssa?


V:. Nimeni on Tuomas Kaukinen ja toimin yhtenä osana Toptronicsin Xbox tiimiä Ruotsissa ja Suomessa. Roolini on kyseisen liiketoimintayksikon vetäjänä. Tehtävänä on auttaa asiakaskentässä toimivia henkilöitä menestymään ja tekemään Xboxista paras tuote niin kuluttajille kuin jälleenmyyjille.


K:. Mitä Xbox-team tekee kulissien takana?


V:. Tiimimme tekee hyvin monia vaativia tehtäviä ja siksi joukkoomme onkin valikoitunut alan parhaita ammattilaisia. Voisimme kait käyttää asioista monia hienoa termejä kuten supply chain management jne. mutta parhaiten tiimimme toiminnan ymmärtää kun käy läpi tärkeimpien ihmisten ydinroolit. Tuire pitää huolen, että kuluttajilla on tuotteet saatavillaan heti ilmestymispäivänä oikeaan hintaan oikeissa paikoissa.Jari miettii jälleenmyyjien kanssa miten pystymme parhaimmalla mahdollisella tavalla palvelemaan loppuasiakkaitamme, eli ratkaisee ongelmia. Joni myy tuotteita ja samalla aistii mitä tuotteita kuluttajat haluavat saada. Jesse hoitaa tietoliikennetta ja mm monia www sivuja. Juha auttaa tiimiämme markkinoinnissa. Jyri on itse Mr. Tuotetieto ja valistaa siten kuluttajia sekä jälleenmyyjiä. Itse hoidan byrokratiaa. Lisäksi tiimimme saa hurjasti apua Toptronicsin muilta yksiköiltä kuten hallinnosta, myynnistä, markkinoinnista, logistiikasta ja tuotepäälliköiltä. Lisäksi meillä on samanlainen poppoo Ruotsissa.


K:. Kuinka tärkeää Toptronicsille oli Xboxin maahantuonti?


V:. Meille ovat kaikki tuotteet tärkeitä. Itse konsolihan on vain väline sen oikean nautinnon eli pelien toimittamiseen. Pelit ovat siis tärkeämpiä kuin itse Xbox -konsoli. Formaattina Xbox on erittäin tärkeä. Se mahdollistaa paremman nautinnon toimittamisen kuluttajille. Xbox on kiistatta tulevaisuuden pelialusta ja Toptronics on ylpeänä mukana tekemässä siitä markkinoiden halutuinta formaattia.


K:. Miten valmistauduitte tähän tehtävään?


V:. Tärkeintä oli saada Suomen parhaat ihmiset ja jälleenmyyjät mukaan. Ensin muodostimme Xbox tiimin ja sen jälkeen rupesimme töihin jälleenmyyjien kanssa. Valmistautuminen sisälsi tiedotustyötä ja jälleenmyyjien kanssa myynnin suunnittelua.


K:. Mitä kaikkea Xboxiin liittyvää te tuotte maahan?


V:. Pelit, lisälaitteet, kaapelit ja itse koneet.


K:. Xboxin launchi ei ehkä lähtenyt Suomessa parhaalla mahdollisella tavalla, oliko tätä odotettu ja mikähän mahtoi olla syynä?


V:. On monta tapaa arvioida menestystä ja lopullinen onnistumisen tunne tietenkin heijastuu odotuksista. Konsolimyynti oli hyvää, mutta odotukset, sekä meillä, että lehdistössä ja jälleenmyyjien kesken oli vielä korkeammalla. Pelimyynti oli kuitenkin huippuluokkaa ja siihen olemme erittäin tyytyväisiä. Olemme nyt keväällä lyöneet selvästi kilpailevat pelialustat ja olemme tyytyväisiä asemaamme markkinoilla.Missään vaiheessa emme ole valmiit jäämään ns. toiseksi konsoliksi ja siksi nopea hinnan tiputus oli tarpeen varmistamaan ykköskonsolin aseman. Lisäksi historiallinen kompensaatiopaketti antoi selvän merkin siitä, että Xbox on numero 1.


K:. Onko Xbox lähtenyt Suomessa liikkeelle hinnanlaskun jälkeen?


V:. Kyllä.


K:. Xbox rekka?


V:. Xbox rekka kiertää Suomea ja antaa pelaajille mahdollisuuden tulla tutustumaan mm. kehittelyvaiheissa oleviin peleihin. Rekkaan on rakennettu pelaamisen huippuympäristö mm. philipsin plasmanäyttöillä ja erilaisin kotiteatteri vehkein. Xbox rekka on kesän paras juttu ja kehoitankin kaikkia käymään toppuran netissä katsastamassa rekan aikataulua.


K:. Pystyttekö kommentoimaan mahdollista pelien hinnanlaskua?


V:. Jo nyt on saatavilla montaa erihintaista peliä, jatkossa markkinoille tulee ihan varmaan budjetti sarjoja ja muita halvemman hintaluokan pelejä.


Seuraava

Kirjaudu kommentoidaksesi