Kova kilpailu konsoleiden kakkossijasta jatkuu

Kuten pitkään on jo ollut selvillä, tämän sukupolven voittaja on PS2, mutta kilpailu toisesta sijasta jatkuu sitäkin kiivaampana.

Briteistä on jälleen herunut konsoleiden myyntitietoja. GC:n myynti tippui edellisviikosta 7 prosentilla 5662 kappaleeseen. Joten voidaan varmaan sanoa että Nintendon lippulaiva, vasta pariviikkoa markkinoilla ollut Mario Sunshine, ei tehnyt tehtäväänsä ja tämä jos mikä varmasti huolestuttaa Nintendoa.

Xbox taas nosti myyntiään 20 prosentilla 7319 kappaleeseen. Xboxin myynnin kasvu voidaan varmaan laittaan hurjan hintataiston piikkiin joka briteissä on meneillään jälleenmyyjien kesken.

Samalla viikolla PS2 tosin myi jälleen huomattavasti enemmän kuin kaksi kilpailijaansa ja se ylsikin 23 451 kappaleen myyntiin. Myös GBA nosti myyntiään 14 prosentilla 9730 kappaleeseen.

Näiden tietojen pohjalta vuoden 2002 myynti GC:n ja Xboxin osalta näyttää seuraavalta. GC on vielä edellä 218 421 myydyllä koneella, mutta niskaan hengittää Xbox 215 818 myydyllä koneella. Se kumpi vie myynnissä tänä vuonna jää nähtäväksi, mutta voidaan sanoa että kilpailu on on ja tulee olemaan todella kovaa. Tällä kertaa kyseessä on tiedot viikolta, joka päättyi 19. lokakuuta

Kiitokset Ronkalle uutisvinkistä.

Kirjaudu kommentoidaksesi