3D-ominaisuus ei ollut ensimmäisenä listalla, kun mietittiin DS:n seuraajan ominaisuuksia. Näin kertoo Nintendogs + cats -pelin tuottaja Hideki Konno Famitsu-lehden haastattelussa. Hänen mukaansa 3D ja liikkeentunnistus lisättiin laitteeseen vasta sen kehitystyön myöhäisessä vaiheessa.

Kotto kuuli 3DS-suunnitelmista ensimmäistä kertaa vuoden 2008 alkupuolella, mutta laitteen suunnittelu oli alkanut jo hieman DS:n julkaisun jälkeen. Alunperin tärkein ominaisuus uudelle laitteelle oli taaksepäin yhteensopivuus, eli mahdollisuus pelata myös DS:n pelejä. Tämä tarkoitti, että suunnitteilla olevassa laitteessa pitäisi olla kaksi näyttöä, kuten edeltäjässäänkin. 3D-ominaisuus tuli ajankohtaiseksi vasta kun Mario Kart Wiitä testattiin 3D-ympäristössä. Mario Kartin näyttäminen 3D:nä ja demonstraatiot kolmiulotteisilla Mario- ja Luigi-figuureilla tekivät suuren vaikutuksen yhtiön sisällä.

Laitteen gyro-sensori lisättiin myös myöhäisessä vaiheessa, hieman ennen kuin käsikonsolia esiteltiin ensimmäistä kertaa julkisesti viime vuoden E3-messuilla. Tämä mahdollistaa 3DS:n tunnistavan kun itse konsolia liikutetaan ja kallistetaan. Ominaisuuden lisäämisen puolesta puhui laitetta alusta asti kehittänyt Shigeru Miyamoto, jonka mielestä laitteesta tuntui puuttuvan jotakin ja liikkeentunnistuksen lisääminen muuttaisi pelaamista huomattavasti.

Nintendon 3DS-käsikonsoli julkaistaan Euroopassa ensi kuun 25. päivä.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi