Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

3DS ei olekaan haitallinen lasten silmille, asiantuntijat sanovat

Silmätautiopin asiantuntijoiden mukaan 3D-kuvan haitallisesta vaikutuksesta lasten silmille ei ole tieteellistä näyttöä. Tämä näkemys on ristiriidassa Nintendon hiljattaisen tiedotteen kanssa. Vuodenvaihteessa Nintendo varoitti, että tulevan 3DS-konsolin kolmiulotteinen kuva saattaa olla vahingollinen alle 6-vuotiaiden lasten näkökyvyn kehittymiselle, ja siksi heidän pitäisi antaa pelata konsolia vain 2D-tilassa.

Lastentauti- ja silmätautiopin professori Lawrence Tychsen sanoo New York Timesin haastattelussa, että Nintendon väitteillä ei ole tieteellistä pohjaa.
- 3D-kuvan katselemisella elokuvateatterissa tai videopeliä pelatessa ei pitäisi olla minkäänlaista vahingollista vaikutusta.

Lasten silmälääkäri, tohtori David Granet on samoilla linjoilla:
- Mielestäni vanhempien ei tarvitse olla huolissaan siitä, että 3D-pelien tai muiden videopelien pelaaminen vaikuttaisi lasten näkökykyyn. Suurempi kysymys vanhemmille kuuluu: Haluatko todella, että 3-vuotias lapsesi pelaa videopelejä? Granet toteaa Timesille.

Amerikan silmälääkärien liiton (American Optometric Association) julkaiseman tiedotteen mukaan 3DS:n 3D-kuvan katselu ei ole haitallista lapsille, vaan saattaa jopa auttaa aiemmin huomaamatta jääneiden näköhäiriöiden selville saamisessa. Liiton mukaan alle 6-vuotiaat lapset voivat pelata 3DS:ää kohtuudella. Vaikeudet 3D-kuvan katselemisessa saattavat olla merkki diagnosoimatta jääneistä näköhäiriöistä, jotka hoitamattomina johtavat usein oppimisvaikeuksiin koulussa.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi