3DS:n mukana tulevista sovelluksista lisätietoa

Nintendon 3DS-käsikonsolin mukana tulee valmiiksiasennettuja pelejä ja sovelluksia, jotka käyttävät hyödyksi pelin kameroita. Laitteen etukäteen saanut taho raportoi Wired-sivustolle peleistä, joita kuvailtiin termillä augmented reality. Termin voisi suomentaa vapaasti vaikka lisätyksi todellisuudeksi. Nämä pelit ja sovellukset lisäävät kameroiden kautta kuvatun kuvan päälle pelisisältöä, esimerkiksi maalitauluja tai pelihahmoja.

Kameroiden käyttö vaihtelee sovelluskohtaisesti. Esimerkiksi kalastuspeli muuttaa pöytätason lammeksi, josta pelaaja voi näytöllä olevan ongen avulla narrata eri kaloja. Minigolfin ja biljardin yhdistelmää muistuttava peli antaa pelaajan valita oikean reitin minne lyödä palloa liikuttamalla itse konsolia kameroineen.

Valokuvia voi ottaa Mii-hahmojen tai laitteen mukana tulevien korttien avulla. Konsolin mukana saapuu alustavien tietojen mukaan kuusi erilaista korttia, joita voi käyttää kameroiden kanssa eri tarkoituksiin. Nintendo-hahmoja esittäviä kortteja kuvatessa 3DS:n kameroilla hahmot ilmaantuvat pöydälle näkyviin kolmiulotteisina. Mario-peleistä tuttua kysymysmerkkilaatikkoa esittävää korttia voi käyttää maalitaulujen ammuskeluun. Mukana on myös piirto-ohjelma, jonka avulla voi piirtää 3D-kuvia useilla siveltimillä ja visuaalisilla efekteillä.

Peli- ja sovelluslistaa ei ole vielä virallisesti julkistettu, joten muutokset ennen varsinaista julkaisua ovat mahdollisia. 3DS:llä on myös StreetPass-ominaisuutta hyödyntäviä pelejä, joista käytetään nimeä StreetPass Quest ja StreetPass Puzzle. Pelit perustuvat muilta pelaajilta kerättäviin Mii-hahmoihin ja 3D-palapelin paloihin. StreetPass-ominaisuudesta voi lukea lisää KonsoliFINin aiemmasta uutisesta.

Galleria: 

Kommentit

Juurikin noin. Kovin hyviä 3DS-videoesimerkkejä en löytänyt, mutta tässä jonkinmoinen video, josta pystyy ideaa tarkastelemaan: http://www.youtube.com/watch?v=NicuHL0r5ak

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi