3DS:n StreetPass-ominaisuudesta lisäinfoa

Nintendon tuleva 3DS-käsikonsoli sisältää kaksi minipeliä, jotka käyttävät hyödykseen laitteen StreetPass-ominaisuutta. Lisäksi myös kahden tappelupelin, Dead or Alive: Dimensionsin ja Super Street Fighter IV 3D Editionin, StreetPass-käyttömuodot ovat selventyneet.

StreetPass on Nintendon kehittämä ominaisuus, joka mahdollistaa eri 3DS-konsolien vaihtaa tietoja keskenään laitteen kulkiessa omistajansa mukana. Esimerkiksi Mii-hahmojen vaihtaminen ohimennen konsolien kesken onnistuu ja vaihdettuja hahmoja voi tarkastella myöhemmin laitteen Mii Plazan avulla.

Nintendon toimitusjohtaja Satoru Iwata on kuvannut ominaisuutta lyhyesti sovellukseksi, jonka avulla voi nauttia uusien Mii-hahmojen keräämisestä kohdattaessa toisia 3DS-käyttäjiä. Toinen laitteen mukana tulevista minipeleistä kantaa nimeä StreetPass Quest ja se liittyy kerättäviin Mii-hahmoihin. Iwata ei paljasta lisätietoja itse pelin sisällöstä, mutta hän mainitsee, että se on saavuttanut suuren suosion Nintendon toimitiloissa.

"Moni työntekijöistämme kävelee edestakaisin ympäri rakennusta, ilman työhön liittyviä syitä, kerätäkseen mahdollisimman monta Mii-hahmoa ja moni myös tarkastaa 3DS:nsä salaa kesken kokousten. Itse asiassa, myös minä toimin näin."

Andriasangin uutisen mukaan Super Street Fighter IV 3D Editionissa voi kerätä jopa 254 pelin hahmoja esittävää figuuria, joko pelaamalla saatavien pisteiden avulla, tai vaihtamalla niitä muiden käyttäjien kanssa. Näistä figuureista voi muodostaa tiimejä, jotka voidaan StreetPass-ominaisuuden avulla pistää ottelemaan toisten pelaajien tiimejä vastaan. Otteluttaminen vuorostaan kasvattaa figuurien kokemustasoa ja eri ominaisuuksia.

Osana Nintendon tiedotustilaisuutta mainittiin, että Dead or Alive: Dimensionsissa toimintoa käytetään pelaajan pelitietojen välittämiseen toisille pelin omistajille. Pelitiedot koostuvat pelityylistä ja näiden tietojen perusteella tekoälyn ohjaaman hahmon saa ottelemaan toisen pelaajan tavoin.

StreetPass-toimintoja on käytössä edellämainittujen tuotosten lisäksi peleissä Nintendogs + Cats ja Pro Evolution Soccer 2011 3D.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi