Naisenemmistöinen suomalainen startup 10th Muse julkaisi Sana: Interactive Stories -mobiilisovelluksen.

Novelleja sekä lyhyitä romanttisia tarinoita sisältävä interaktiivisen kaunokirjallisuuden sovellus on suunniteltu kiehtomaan eri sukupuolia ja seksuaalisuuksia. Myös esteettömyys on keskeisessä asemassa: Tekstin koko sekä riviväli ovat säädettävissä ja valittavana on yötila. Sovelluksen käyttö onnistuu myös yhdellä kädellä.

Sana: Interactive Storiesin tarinat pyytävät ajoittain lukijaa tekemään päätöksiä. jonka seurauksena lukuhetkestä muotoutuu jokaiselle henkilökohtainen kokemus. "Kuin lukisit kirjaa, mutta välillä voit tehdä valintoja jotka vaikuttavat tarinan suuntaan", tiivistää 10th Musen perustaja Karoliina Korppoo.

Tällä hetkellä Sana: Interactive Storiesin kokoelma koostuu kansainvälisten kirjailijoiden tuotoksista. Tulevan päivityksen myötä kuka tahansa voi jakaa omia romanttisia tarinoitaan sovelluksen kautta. Korppoo on monelle tuttu nimi peliteollisuudesta Cities: Skylinesin pääsuunnittelijana.

TED-puhujanankin esiintynyt Korppoo halusi toteuttaa unelmansa oman yrityksen johtamisesta. Hän kokosi tiimin tuodakseen interaktiivisen fiktion laajemmalle yleisölle.

10th Musen naisvaltaisessa tiimissä vaikuttavat muun muassa mobiilipelien tuottaja ja tunnettu esteettömyyden edustaja Felicia Prehn, markkinoinnin ammattilainen Jemmi Laaninen, kirjailija ja sisällönjohtaja Ruska Kevätkoski, suomalainen mobiilipelien asiantuntija Natasha Skult, entinen Sims QA-testaaja Dina Ramse ja sekä Veikkaukselta tuttu Jani Eronen.

Sana: Interactive Stories -mobiilisovelluksen voi ladata App Storesta ja Google Play -kaupasta.

Kirjaudu kommentoidaksesi