Aluelukitus mahdolliseksi PS3-peleihin

PSP- ja PS3-hakkeripiireissä mainetta kerännyt Mathieu Hervais alias Mathieulh kertoo löytäneensä uudemmista PS3:n varusohjelmistoversioista ominaisuuden, jolla pelijulkaisijat voivat halutessaan estää pelin käytön muualla kuin sillä alueella, jossa peli on julkaistu.

Hervaisin mukaan ominaisuus on tullut mukaan firmware-versiossa 3.30 ja julkaisijoiden käyttöön se on mahdollistettu versiosta 3.50 alkaen.

Nähtäväksi jää miten innokkaasti pelijulkaisijat tarttuvat tähän pelaajien valinnanvaraa rajoittavaan keinoon.  Tähän mennessä kaikki PS3-pelit ovat olleet pelattavissa mistä tahansa ostetulla konsolilla, mutta ladattavat lisäosat ovat tyypillisesti sidottuja pelin julkaisualueeseen ts. USA:sta ostetun pelin kanssa toimii vain USA:n Playstation Storesta ostettu sisältö.

Galleria: 

Kommentit

Toivottavasti tuolle tielle ei lähdetä. Aluekoodeista ei ole koskaan mitään muuta kuin haittaa kuluttajalle.

Sony: "Iik hakkereita laitetaan aluerajoitukset päälle."
Sitte kyl sattus Juhaa leukaan.

Taidanpa skipata koko PS3:n jos näin tulee tapahtumaan.

Tässä on kyllä yksi asia mitä en itsekkään sulata. Ei aluekoodit hakkereita hidasta ja kaikkea ei kaikilta alueilta saa, joten pitäisi siihen sitten olla mahdollisuus ostaa ne muualta... Ärsyttää jo pelkät leffojen rajoitukset :/

Tässä huhussa ei ole mitään sen kummempaa vikaa, kuin se että ominaisuus on ollut käytettävissä vuodesta 2006 lähtien. Pelintekijät ovat saaneet ihan itse päättää käytetäänkö suojausta vai ei. Tässä vaiheessa rajauksen implementoinnissa ei olisi mitään järkeä. Huhut huhuina. Nettisaitti sai ainakin paljon klikkauksia ja arvokasta mainosmassia.

Furu: Uskoisin että julkaisijaa enemmän tämmöinen kiinnostaa, ja se siitä myös varmaan päättää.

Toivottavasti huhu pysyy huhuna. Muuten ainoa kärsijä on taas rehellinen kuluttaja.

Nyt Sony sentään ei ominaisuuksia karsimalla kuse kuluttajaa silmään.

Onneksi Britannian ihmemaan Jerseyn saarivaltio tarjoaa edulliset pelit, joten täysi katastrofi tämä ei olisi. Toki valitettava sellainen mikäli toteutuu.

No voi hohhoijaa. Ja taas kerran piratismitaistelun takia huononnetaan tahallaan kuluttajille tehtyjä tuotteita.

Jännä kyllä että useissa laitteissa nykyään piratismi on ainoa asia jolla voi mahdollistaa tuotteiden kaikki ominaisuudet ja kyvyt.

Alkaisvat nyt vaan konsolifirmatkin ymmärtää että mitä enemmän ne poistaa yhteensopivuuksia muiden tuotteista, tai ominaisuuksia omista konsoleistaan tai hankaloittavat asioita - sitä huonommin ne tulee myymään.

Pistää vituttaan siis piratismi JA piratismin vastainen taistelu. Ja silti mikään muu ei juuri muutu, kun se että rehellisille kuluttajille tarjotut tuotteet senkin huononee ominaisuuksissaan, kun estoja ja kieltoja lisäillään.

Ensimmäinen asia tässä ns. piratismisodassa, joka oikeasti pistäisi sapen kiehumaan.

Ei todellakaan näin Sony, ei todellakaan näin.

Jäisi kyllä sen julkaisijan pelit hyllyyn, joka tämmöiseen paskaan kätensä upottaisi. Joltakin Activisionin kaltaiselta paskafirmalta tätä voisi odottaa.

Jee, lisää estoja ja rajoituksia pleikkarille.

Kiva niille joilla on jo ulkomaalaisia pelejä hyllyssään :(

I say NOOO!

Toivottavasti eivät tee tuota, hirvittävän inhottava asia kuluttajalle.

metal8585: Ei tuo taida koskea jo julkaistuja pelejä, koska niistä tuo aluekooditieto puuttuu kokonaan. Aluekoodirajoituksen voi lisätä vain v3.50-SDK:lla (tai sitä uudemmilla) käännettyihin peleihin, joita ei tällä hetkellä vielä edes ole myynnissä. Ja siltikin aluerajoituksen käyttö on julkaisijan päätös, ei Sonyn pakottama asia.

Teoriassa eston voisi varmastikin toteuttaa puhtaasti tuotekoodeilla, eli EU-koneella ei käynnistyisi peli, jonka tuotekoodi on vaikkapa BLUS/BLJP tai BCUS/BCJP. En millään vaan jaksa uskoa, että Sony tuollaiseen perseilyyn lähtisi tässä vaiheessa konsolin elinkaarta.

Onneksi tuo juttu koskikin vain PS3:n Netflix ominaisuutta eikä pelejä.Turvassa ollaan!

metal8585: Lähde? Kokeilin itse Netflixiä omalla Pleikkarillani, ja sen antama virheilmoitus oli tyystin erilainen. Siinä viitattiin ihan suoraan, että palvelu toimii vain P-Amerikassa.

metal8585: Harmittavasti GR:n uutisesta puuttui lähde (elleivät ole sitten kysyneet asiasta suomalaiselta maahantuojalta). Koska kuten sanottua, Netflixin antama ilmoitus väärästä alueesta oli erilainen kuin tuo Mathieulhin kuvakaappauksessa näkyvä. Minusta se viittaa siihen, että PS3:ssa on useampia erilaisia aluerajoituksia.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi