Analyytikot: Microsoft ei laske Xbox 360:n hintaa vuonna 2012

Microsoft ei laske Xbox 360:n hintaa kuluvan vuoden aikana. Näin arvioivat GamesIndustry Internationalin haastattelemat peliteollisuuden analyytikot.

Hinnanalennuksen sijaan Microsoftin uskotaan tarjoavan uusia ja entistä houkuttelevampia kylkiäisiä konsolipaketteihinsa.

Vaikka koko alaa vaivaavat laskevat myyntiluvut, myy Xbox 360 edelleen nykykonsoleista parhaiten, ja erityisesti Yhdysvalloissa sen menekki on ollut vahvaa. Microsoftilla ei siis nykytilanteessa näytä olevan tarvetta hintakilpailuun.

Analyytikot huomauttavat, että joulun alla kaupasta saattaa toki löytyä Xbox 360-konsoleita alehintaan. Tällöin alennuksen takana olisivat kuitenkin jälleenmyyjät, eli kauppiaat itse.

Mikäli Microsoftin uusi konsoli saapuu arvioiden mukaisesti myyntiin vuoden 2013 lopulla, saanee Xbox 360 hinnanalennuksen aiemmin samana vuonna. Vain Wii U:n räjähtävä lähtö konsolimarkkinoille voisi pakottaa Microsoftin aikaistamaan Xbox 360:n hinnanmuutosta vuodelle 2012.

Kinect-kameran hinta laski puolestaan äskettäin Yhdysvalloissa 40 dollarilla, uuden hinnan ollessa enää 109 dollaria. Vaikka Euroopassa Kinectin hinnanalennuksista ei ole vielä kuultu, epäilevät analyytikot Microsoftin tyhjentävän varastojaan Kinect 2:n tieltä.

Kinect 2:n julkaisua on huhuttu aikaisimmillaan jo Windows 8:n lanseerauksen yhteyteen lokakuun loppuun. Tämä olisi kuitenkin pieni ihme, sillä Kinect 2:sta ei ole vuotanut juurikaan tietoa mediaan, ja peliteollisuudessa tuotteet pysyvät harvoin julkistamiseensa asti salassa.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi