Yhdysvaltalainen laulaja ja lauluntekijä Dion DiMucci on nostanut kanteen ZeniMax Mediaa vastaan.

Mies väittää mediayhtiön toimineen sopimuksen vastaisesti käyttäessään hänen The Wanderer -kappalettaan vuonna 2015 julkaistussa Fallout 4:n trailerissa. DiMucci vaatii yli miljoonan dollarin korvauksia tapauksen aiheuttamien haittojen vuoksi.

The Wrap -sivuston käsiinsä saamassa kanteessa kerrotaan, että DiMuccilla olisi sopimuksen mukaan ollut oikeus keskustella yksityiskohdista henkilökohtaisesti ZeniMaxin kanssa ennen trailerin julkaisua ja halutessaan kieltää kappaleensa käyttäminen, jos hänen vaatimuksiinsa ei suostuttaisi. ZeniMax ei väitetysti kunnioittanut sopimusta.

DiMuccin mukaan trailerilla nähty väkivalta tekee asiasta erityisen ongelmallisen: "Vastaajan mainokset olivat paheksuttavia, sillä ne sisälsivät toistuvaa tappamista synkissä, dystooppisissa maisemissa, joissa väkivallasta on tehty hupia. Tappamista ja fyysistä väkivaltaa ei tehty viattomien suojelemiseksi, vaan kyseessä oli vastenmielistä ja moraalisesti kestämätöntä materiaalia, joka oli suunniteltu vetoamaan nuoriin kuluttajiin", kuvaillaan videon sisältöä kanteessa.

Samassa yhteydessä mainitaan myös, että DiMucci olisi vaatinut joko trailerin käsikirjoituksen muuttamista tai vaihtoehtoisesti pyytänyt selvästi suurempaa rahasummaa, jos hän olisi päässyt näkemään materiaalin ennen sen julkaisua.

ZeniMax Media omistaa pelin kehityksestä vastanneen Bethesda Game Studiosin. Yhtiöt eivät ole vielä kommentoineet tapausta.

Kirjaudu kommentoidaksesi