Kyllä, Assassin's Creed Valhallassa räpätään.

Räppäävät viikingit voivat äkkiseltään kuulostaa hassulta, mutta aiheesta on myös historiallisesti dokumentoitua faktaa. Valhallan kehittäjät paneutuivat pohjoisen perinteisiin kunnolla ja lisäsivät peliin "flytingin". Flyting-termi tulee vanhasta englanninkielisestä verbistä flītan, joka tarkoittaa riitaa. Runollinen flyting koostuu loukkausten vaihdosta kahden osapuolen välillä. Kyseessä ovat siis rap-battlet viikinkityyliin.

Assassin's Creed Valhallan luova johtaja Ashraf Ismail selittää Twitterissä, kuinka erityyppiset sanataistelut tulevat toimimaan. Flyting siis perustuu historiallisiin tapahtumiin: Ihmisten viettäessä aikaa baareissa ja tavernoissa, soittelivat bardit ja muut muusikot viihdykkeeksi. Humalaiset miehet (ehkäpä naisetkin) alkoivat loukata toisiaan napakasti musiikin rytmissä. Täten saivat alkunsa viikinkien räppitaistelut.

Sanotaan, että jopa itse Odin ja Thor ottivat mittaa toisistaan flytingillä. Tarun mukaan Odin sylki sanoja tykimmin ja voitti ukkosen jumalan. Ismail paljastaa, että Assassin's Creed Valhallassa sanataisteluista on huvin lisäksi hyötyäkin: voitoista tulee ansaitsemaan jonkinmoisia palkintoja.

Ubisoft on vahvistanut Valhallan olevan Assassin's Creed -sarjan suurin peli. Se julkaistaan loppuvuodesta PC:lle, Stadialle, Xbox Onelle, Xbox Series X:lle, PlayStation 4:lle sekä PlayStation 5:lle.

Kirjaudu kommentoidaksesi

Julkaisijat: 
Henkilö: