Microsoft on tehnyt sopimuksen Bethesda Softworksin emoyhtiön ZeniMax Median ostamisesta.

"Bethesdan peleillä on aina ollut erityinen paikka Xboxilla ja miljoonien pelaajien sydämissä ympäri maailmaa", toteaa Xboxin johtaja Phil Spencer tiedotteessa.

"Bethesda oli Xbox Game Passin varhainen kannattaja, joka toi pelinsä uusille yleisöille eri laitteilla, ja on aktiivisesti investoinut uuteen pelitekniikkaan, kuten pelien suoratoistoon pilvestä. Lisäämme Bethesdan ikonisia franchiseja Xbox Game Pass -palveluun konsolille ja PC:lle", Spencer kertoo.

Myös Bethesda kommentoi uutta yhteistyötä todeten, ettei se tule kuitenkaan muuttumaan studiona. "Microsoft on uskomaton kumppani ja tarjoaa pääsyn resursseihin, jotka tekevät meistä paremman julkaisijan ja kehittäjän. Uskomme, että se tarkoittaa parempia pelejä sinulle pelattavaksi", Bethesdalta kerrotaan.

Bethesdalla työskentelee yli 2300 ihmistä ympäri maailmaa muodostaen eräät alan menestyneimmistä studioista: Bethesda Softworksin, Bethesda Game Studiosin, id Softwaren, ZeniMax Online Studiosin, Arkanen, MachineGamesin, Tango Gameworksin, Alpha Dogin ja Roundhouse Studiosin.

Bethesdan studiot ovat luoneet suosittuja franchiseja, kuten The Elder Scrolls, Fallout, Wolfenstein, DOOM, Dishonored, Prey, Quake, Starfield ja monet muut.

Kirjaudu kommentoidaksesi

Henkilö: 
Lähde: