Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

BioWare aikoo jatkaa kehittämistä PS3:lle

Dragon Age: Origins -pelistä saatujen positiivisten kokemusten myötä BioWare aikoo jatkossakin kehittää itse peliensä PS3-versiot.

– Mielestämme se on selvästi yksi avainalustoista, joten aiomme jatkaa PS3-pelien tekemistä. En voi sanoa mitään Mass Effectin suhteen, mutta voin varmasti sanoa, että Dragon Age ja muut tekemämme pelit tulevat myös PS3:lle jatkossakin, kertoi BioWare-pomo Greg Zeschuk.

Dragon Age: Origins kehitettiin lähtökohtaisesti PC:lle, mutta BioWare pyrki tuomaan sen mahdollisimman samanlaisena myös konsoleille, sovittaen hiiri/näppis-käyttöliittymän konsolin ohjaimelle.

Galleria: 

Kommentit

Hyvähän tuo, sillä kyllä nämä mahtipelit tarvitsevat mahdollisimman suuren (maksavan) yleisön. Mass Effectin kohdalla tilanne on tietysti hieman kinkkinen, sillä trilogian ykkösosa ei ole pleikalla saatavilla, eikä tule ilmeisesti kakkonenkaan olemaan. Jos vain trilogian kolmas osa tulisi pleikalle aikanaan, niin ei se kyllä tekisi sarjalle oikeutta pelkän pleikan omistajien keskuudessa. Tietty jokin trilogy-pack voisi olla aina mahdollinen, mutta tiedä sitten olisiko se taloudellisesti kannattavaa.

Eikös Mass Effect 1 ole kuitenkin MS Game Studiosin julkaisema? Ainakin paketin kyljessä niin seisoo, joten tämän pelisarjan varmaan saavat PS3 omistajat unohtaa. Mutta hyvä uutinenhan tämä muuten on!

No PC-Mass Effectin julkaisijana oli jo EA. Mutta eihän sitä yhtään tiedä millaiset sopparit siellä on solmittu. Voi olla hyvin mahdollista, että MS:n julkaisusopimuksissa lukee aina vakiona, että "kilpaileville alustoille" ei voida peliä koskaan julkaista.

Periaatteessa kyse on kai siitä, että kuka omistaa pelin IP-oikeudet. Julkaisusopimus, joka kieltäisi julkaisun koskaan millään muulla alustalla olisi aivan jumalattoman kallis, joten jos Bioware ja EA toteavat PS3-version Mass Effectistä olevan joskus aiheellisen, niin tuskin tuolle mitään todellisia esteitä.

Olisihan se ihan kiva tietysti päästä jahtaamaan trophyja ME:sta.

Hienoa että saadaan Biowaren mestariteoksia jatkossakin PS3:selle :) Mass Effectiähän voi aina kuitenkin pelata PC:llä .

Sen verran epämääräisiä olleet noi lausunnot Mass Effectistä, että väistämättä tulee mieleen jotain salailtavan. Karkea arvaus voisi olla vuoden päästä molemmat osat yhdellä ja samalla Blu-ray -levyllä.

Kieltämättä Zeschukin "We're not saying anything about Mass Effect for PS3. I don't know anything about that! That's crazy talk. I don't know anything about that." pisti hymyilyttämään.

Tosin luulisi sen olevan hyväksi niin pelille kuin pelaajillekin, jos sanoisivat suoraan joko kyllä tai ei - nyt menee taas arvailuksi.

Siis kyllä Mass Effectin IP-oikeudet ovat pommin varmasti Biowaren hallussa (tai siis nyt EA:n), ei Microsoft niitä ole saanut. Mutta millainen sopimus on juuri Mass Effect ykköstä kohtaan solmittu, sitä en tiedä. Casey Hudson sanoi juuri eräässä haastiksessa, että ME1:n ja 2:n yhteensopivuuttakin oli vaikea tehdä, koska julkaisija on pelien välissä vaihtunut, joten he eivät välttämättä saisi käyttää kaikkia ME1:n assetteja tms. täysin vapaasti.

Eli kyllä EA omistaa sarjan tästä eteenpäin, mutta Mass Effect 1:een on Microsoftilla vielä sanottavaa.

Näin ulkopuolisen silmin, joka ei tietenkään ole soppareiden sisältöön tutustunut.

EDIT. Muistin vähän liian jyrkästi tuon Caseyn lausunnon. Se meni siis näin:

"Part of the trick is that we've moved from Microsoft to EA as our publisher and there's a lot of security stuff regarding games from one publisher being able to [leave] those from a different publisher, [which is] one of the technical hurdles that we've had."

Kyllä jotenkin uskoisi, että Blu-raylle mahtuisi kaikki kolme osaa (Mass Effect: Trilogy Pack, ehkä) tai jotain tälläistä sitten joskus tulevaisuudessa.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi