BioWare lakaisi Mass Effect 2:n Jackin panseksuaalisuuden maton alle muun muassa Fox Newsin antaman kovan kritiikin takia.

Jackin alias Subject Zeron, joka on yksi Mass Effect -universumin voimakkaimmista ihmisbiooteista, oli alun perin tarkoitus olla romanssivaihtoehto sekä mies- että naiskomentaja Shepardille. Fox Newsin kaltaisista valtamedioista tullut voimakas ja jatkuva paheksunta sai BioWaren kuitenkin perääntymään suunnitelmistaan panseksuaalisuuden suhteen. Jackin romanssivaihtoehdot rajattiin pelkkään miespuoliseen Shepardiin kehityksen loppuvaiheilla.

Ensimmäisen Mass Effectin homosuhdevaihtoehto naispuolisen Shepardin ja Liaran välillä aiheutti niin valtavan mediakohun, että BioWare koki tarpeelliseksi olla jatkossa varovaisempi.

"Hän oli pohjimmiltaan panseksuaali suurimman osan tuon romanssin kehityksestä... Fox News oli arvostellut Mass Effectiä melko voimakkaasti ja todella epäoikeudenmukaisesti Yhdysvalloissa. Ehkä useammat ihmiset maailmassa ajattelivat, että todellisuuden ja Fox-uutisten puheenaiheiden välillä oli yhteys”, kertoo Jackin pääkäsikirjoittaja Brian Kindregan.

Jackin ääninäyttelijä Courtenay Taylor oli tietoinen hahmon panseksuaalisuudesta, ja on kertonut yllättyneensä siitä, ettei naisromanssi ollutkaan mahdollinen. Fanit tekivät kuitenkin välittömästi modin, joka suo pelaajalle laajemmat romanssivaihtoehdot.

Kirjaudu kommentoidaksesi