Hearthstonen nokkimisjärjestys muuttuu huomenna 22. toukokuuta, kun Blizzard heikentää kuutta suosittua korttia.

Nerf-iskun kohteilla on paljon yhteistä: kuudesta kortista viisi auttaa kutsumaan minioneita kentälle huomattavalla alihinnalla.

Kobolds and Catacombs -laajennuksen myötä menestykseen noussut cubelock-pakkatyyppi kokee kaksi muutosta. Aiemmin kahdeksan elämäpistettä palauttanut Dark Pact parantaa pelaajaansa enää neljän pisteen verran. Kehittäjien mukaan loitsu mahdollisti omaa sankaria vahingoittavien korttien pelaamisen turhan huolettomasti.

Toinen kärsijä on demoneita pakasta kutsuva Possessed Lackey, joka kustantaa jatkossa kuusi manaa viiden sijasta. Kehittäjät perustelivat muutosta sillä, että kortin avulla saattoi toteuttaa liian tehokkaita comboja pelin alku- ja keskivaiheessa.

Yhden manan hinnankorotus koskee myös druidien ja priestien suosimaa Spiteful Summoneria sekä paladinien Call to Armsia. Tuoreimman lisäosan yhteydessä tapahtunut rotaatio tiivisti kymmenen manan minioneiden valikoiman pieneksi ja laadukkaaksi, mikä teki Spiteful Summonerista liian voimakkaan.

Call to Armsia pidetään puolestaan pelin ammattilaisten keskuudessa yhtenä kaikkien aikojen voimakkaimmista korteista, eikä tilanne ole jäänyt Blizzardiltakaan huomaamatta. Tuleva muutos on erityisen merkittävä, sillä tämän hetken suosituin paladin-pakka voi käyttää vain parillisen hintaisia kortteja, eikä näin ollen kykene enää lainkaan hyödyntämään huomisesta lähtien viisi manaa maksavaa Call to Armsia.

Viimeinen heikennettävä standard-formaatin kortti on rogueiden Crystal Core, joka joutuu tulilinjalle jo toistamiseen. Jatkossa tehtävän suorittamisesta palkitaan 4/4-minioneilla aiempien 5/5:en sijasta. Blizzardin mukaan kortti oli liian tehokas kaikkia muita kuin aggressiivisia pakkoja vastaan.

Muutoksia nähdään poikkeuksellisesti myös wild-formaatissa, kun Naga Sea Witchin hinta nousee kolmella manakristallilla. Kortti mahdollistaa useiden ilmaisten giant-minioneiden pelaamisen saman vuoron aikana. Kehittäjät kertoivat pitävänsä pakkatyypistä, mutta eivät siitä, että ilmaisista minioneista pääsi nauttimaan jo niin aikaisessa vaiheessa.

Kaikista heikennetyistä korteista saa tuttuun tapaan halutessaan täyden dust-korvauksen.

Vuonna 2014 julkaistu Hearthstone on saatavilla PC:n lisäksi myös Android- ja iOS-laitteille.

Kirjaudu kommentoidaksesi