Blizzardin Overwatch-verkkoräiskintä saa jatkoa.

BlizzCon-tapahtumassa eilen julkistettu Overwatch 2 ei kuitenkaan ole perinteinen jatko-osa. Käytännössä Blizzard niputtaa saman nimen alle ilmaisen päivityksen sekä maksullisen laajennuksen, joka keskittyy tekoälyn ohjaamien vihollisten ja pelaajien välisiin taisteluihin.

Vielä on osin epäselvää, mitkä kaikki ominaisuudet kuuluvat ilmaiseen päivitykseen ja mitkä maksulliseen pakettiin.

Blizzard kertoi eilen, että maksullinen Overwatch 2 tuo mukanaan tarinatilan, jossa neljä pelaajaa voi läpäistä käsikirjoitettuja tehtäviä ja oppia lisää pelin hahmoista. Tarinan ensimmäiset tapahtuvat sijoittuvat Lúcion kotimaisemiin Brasilian Rio de Janeiroon.

Uudet hero-tehtävät taas tarjoavat puhtaampaan toimintaan perustuvaa yhteistyöpelaamista. Blizzardin mukaan tehtävillä on suuri uudelleenpeluuarvo, sillä niiden tavoitteet vaihtelevat jatkuvasti. Lisäksi hahmojen kykyjä voi muokata ja kehittää pelimuodossa ansaituilla pisteillä.

Kaikille Overwatchin pelaajille ilmainen Overwatch 2 -päivitys puolestaan tuo mukanaan useampia uusia sankarihahmoja sekä pelaajien välisiin taisteluihin tarkoitettuja karttoja.

Myös uusi push-pelimuoto on maksuton. Joukkueet kilpailevat ottelun alussa symmetrisen kentän keskellä seisovan robotin hallinnasta ja pyrkivät johdattamaan sen vastustajan tukikohtaan. Blizzardin mukaan pushia pelataan jatkossa myös virallisessa Overwatch-liigassa.

Epäselvyydet koskevat Blizzardin lupaamia visuaalisia päivityksiä. Yhtiö kertoi eilen, että Overwatch 2 tuo muutoksia pelimoottoriin sekä hahmojen ja käyttöliittymän ulkoasuun.

Blizzard ei ole vahvistanut, mitkä visuaalisista uudistuksista kuuluvat maksulliseen laajennukseen ja mitkä päivitykseen.

BlizzConissa paikalla oleva ranskalainen esports-selostaja AlphaCast kertoo kuitenkin Twitterissä, että ilmaiseen päivitykseen tyytyvät pelaajat jäisivät paitsi vain hahmojen hiotusta ulkoasusta.

Hänen mukaansa pelimoottorin muutokset ja uudistettu HUD, eli taisteluiden aikana ruudulla näkyvät tekstit ja mittarit, olisivat siis osa ilmaista päivitystä.

Blizzardin varapääjohtaja Jeffrey Kaplan vihjaili eilen, että yhtiö aloittaa BlizzConin jälkeen radiohiljaisuuden Overwatch 2:een liittyvissä asioissa. Nähtäväksi jää, tarkentaako Blizzard ennen sitä vielä epäselviksi jääneitä yksityiskohtia.

Overwatch 2 julkaistaan Xbox Onelle, PlayStation 4:lle, Switchille ja PC:lle. Julkaisuajankohta on vielä hämärän peitossa.

Kirjaudu kommentoidaksesi

Pelikeskustelu