Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Bungie ja uusi Alan Wake käyttävät suomalaista Umbraa

Ensi vuonna Xbox Livessä julkaistava Remedyn Alan Wake's American Nightmare sekä Bungie käyttävät suomalaisen Umbra Softwaren kehittämää, 3D-pelimoottoreille tarkoitettua renderöintioptimointia.

Umbran teknologialla helpotetaan suorittimien laskentataakkaa ja muistin kulutusta piilottamalla taustalla näkymättömissä olevia 3D-maailman objekteja. Umbran ohjelmiston aiempi versio oli mukana jo ensimmäisessä Alan Wakessa. Suomalaisfirman osaamista hyödynnetään muissakin tulevissa maailmanluokan julkaisuissa, kuten esimerkiksi Hitman-pelisarjasta tutun IO Interactiven seuraavassa projektissa.

"Remedylle oli luonnollista jatkaa yhteistyötä Umbra Softwaren ja näkyvyyden optimointiteknologiansa kanssa. Sitä on helppoa käyttää, Umbran tiimiltä saa loistavaa tukea, ja saavutettu hyöty on suuri. Toivomme käyttävämme Umbraa ja sen uusimpia versioita vielä tulevaisuudessakin", kertoo Remedyn teknologiajohtaja Markus Mäki.

Koska niin kutsuttu näkyvyysoptimointi ei varmastikaan ole kaikille ihan tuttua kauraa, KonsoliFIN päätti kysellä Umbra Softwaren edustajilta tiukan nipun kysymyksiä. Haastattelu on luettavissa kokonaisuudessaan täältä.

Galleria: 

Kommentit

Umbra kiittää!

Jossakin luki että Sonykin käyttää kyseistä softaa myös.

Traddash: Pitää paikkansa. Umbraa on käytetty mm. PlayStation Homessa.

Ei ole käytettä Homessa. Mä sanoin Homen-kaltaisissa virtuaalimaailmoissa kuten täällä: http://www.viethegame.com/main.php

Everlast: D'oh! Hyvin tulkitsin vastauksen siis. :D No mutta kyllä Sony siis käyttää, kun kerran Vitallekin löytyy Umbra-tuki.

Siirtyikös Pelaajalehden entinen päätoimittaja juuri Umbralle pr-hepuksi?

Muutenhan Umbra on ollut varsin monessa pelissä mukana, vaikkei sitä olekaan aina uutisissa mainittu.

Tiedän, ettei kuulu tähän uutiseen, mutta onko Xbox skaban voittajat jo julkaistu? On nimittäin mennyt ihan ohi silmien jos on. =)

Lebe80: Kyllä siirtyi, kuten siinä uutisen lopussa olevassa haastattelussa kerrotaankin. ;)

Miiw: Ei ole julkaistu vielä, mutta illan aikana tulee. Arvonta on jo suoritettu.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi