Bungie ja Activision lopettavat yhteistyönsä. Yhtiöt kertovat tiedotteessaan, että Destiny-sarjan julkaisuoikeudet siirtyvät Bungielle, joka vastaa jatkossa itsenäisesti sarjan kehityksestä.

Yritykset eivät paljastaneet eronsa syitä, mutta useiden tahojen mukaan kaksikon välit ovat olleet kireät jo pitkään.

Bungien ja Activision solmivat vuonna 2010 sopimuksen neljän Destiny-pelin ja useiden laajennusten julkaisemisesta seuraavan kymmenen vuoden aikana. Alkuperäisestä aikataulusta jouduttiin kuitenkin luopumaan nopeasti, kun ensimmäisen pelin kehitystyö viivästyi.

Activision kertoi sijoittajilleen viime marraskuussa, ettei se ole tyytyväinen Destiny-sarjan viimeaikaiseen menestykseen. Tuolloin yhtiö lupasi kiristää sisältöpäivitysten julkaisutahtia ja etsiä uusia keinoja tulojen lisäämiseksi.

Bungien mukaan eron vaikutukset eivät näy pelaajille vielä lähitulevaisuudessa. Kehittäjät jatkavat Destiny 2:n päivittämistä alkuperäisen, syyskuuhun asti voimassa olevan julkaisusuunnitelman mukaisesti. Activisionin sisaryhtiö Blizzard puolestaan vakuuttaa, että pelin PC-versio toimii jatkossakin Battle.net-sovelluksen kautta.

Markkinointihehkutuksen lisäksi Bungie nostaa esiin myös itsenäisyyden tuomat haasteet. Yhtiö kertoo tiedostavansa, että sillä on vielä paljon opittavaa.

Kirjaudu kommentoidaksesi