Cliff Bleszinskiltä ruusuja ja risuja PlayStation 4 -tilaisuudesta

Aiemmin viikolla julkistettu PlayStation 4 on herättänyt vilkasta keskustelua. Lusikkaansa soppaan laittoi blogissaan myös "puoliksi eläköitynyt" pelisuunnittelija Cliff Bleszinski.

Kehuja Bleszinskiltä sateli Sonyn päätökselle antaa Mark Cernyn esitellä tulevan konsolin tekniset ratkaisut. Bleszinskin mukaan alan veteraani Cerny hoiti osuutensa täydellisesti, ja oli vilpittömässä innostuksessaan kuin ”amerikkalainen Peter Molyneux”.

Kirjoituksessaan Bleszinski tosin kummasteli Cernyn uuden pelin, Knackin, esittelyä tilaisuudessa. Hänen mukaansa oli outoa mainostaa lastenpeliä uudelle konsolille, jonka ensimmäisiä ostajia ovat vanhemmat ja hyvätuloiset pelaajat.

DualShock 4 sai puolestaan blogissa vuolaasti kiitosta. Uusi ohjain ei Bleszinskin mukaan ole enää heppoinen rimpula, vaan vihdoinkin jämäkkä kokonaisuus jonka tattiohjaimet sopivat sormiin. Kosketuspintaa Bleszinski piti mukavana lisänä, vaikka hiukan epäili sen sijoittelun käytännöllisyyttä.

Pelien saralla Bleszinski ylisti Braidin tekijöiden uusinta tuotosta, värikästä puzzlepeliä The Witness. Peli osoitti, ettei Sonylla ajatella "vain aseita, autoja ja räjähdyksiä". Sen sijaan jatko-osat Killzonelle ja Infamoukselle eivät saaneet pelisuunnittelijaa innostumaan.

Bleszinskin mukaan Watch Dogsin positiivinen vastaanotto viime kesän E3-messuilla johtui osittain siitä, että kyseessä oli jatko-osan sijaan täysin uusi nimike. Konsolisukupolven vaihdos on hänen mielestään paras hetki julkaista uusia pelinimikkeitä, joista esimerkkeinä hän mainitsi Halon ja Gears of Warin.

PlayStation Vitalle Bleszinski ei ole lämmennyt. Hän kirjoittaa, että toiselle ruudulle on pelikäytössä kysyntää, mutta sen tarpeen täyttävät jo valmiiksi omistetut älypuhelimet ja taulutietokoneet.

Lopuksi Bleszinski summasi mielestään kolme osa-aluetta, joissa tulevien konsolien tulee onnistua. Ensimmäinen ja oleellisin on pelit. Toisena tulee ekosysteemi, jonka merkityksen Apple osoitti iTunesilla ja Apple Storella.

Kolmanneksi valmistajien tulee kyetä vastaamaan ajan haasteisiin. Tällä Bleszinski tarkoitti ensisijassa avoimuutta pelintekijöitä kohtaan. Pelien luominen uudelle konsolille tulee olla mahdollisimman helppoa ja yksinkertaista. Tässä hän viittasi ”Minecraft-testiin”, jossa kysytään: voisiko tämä laite luoda uuden Minecraftin?

Bleszinski toimi aiemmin pääsuunnittelijana Epic Games -studiolla. Hänet tunnetaan erityisesti Gears of War -sarjan isänä.

Galleria: 

Kommentit

Ehkä uudet mahdollisuudet innostavat vapaaherran vielä takaisin tositoimiin pelirintamalle.

Ehkäpä nyt Max Payne 3? Ehkäpä...

^ Öhh, Max Payne 3 kyllä löytyy jo kauppojen hyllyiltä, eikä herra Bleszenski kyllä liity peliin mitenkään.

"Hänen mukaansa oli outoa mainostaa lastenpeliä uudelle konsolille, jonka ensimmäisiä ostajia ovat vanhemmat ja hyvätuloiset pelaajat."

Voi apua...Noin typerää kommenttia voisi vielä odottaa joltain perus foorumijonnelta, muttei alan ammattilaiselta. Tuo Knack vaikutti nimenomaan mielenkiintoisimmalta pelijulkaisulta PS4 laseerauksen yhteydessä ja ihan täysin kelvolta minkä ikäiselle pelaajalle tahansa; olettaen, että peli on hyvä.

Voi apua...Noin typerää kommenttia voisi vielä odottaa joltain perus foorumijonnelta, muttei alan ammattilaiselta. Tuo Knack vaikutti nimenomaan mielenkiintoisimmalta pelijulkaisulta PS4 laseerauksen yhteydessä ja ihan täysin kelvolta minkä ikäiselle pelaajalle tahansa; olettaen, että peli on hyvä.

tuli myös ekana mieleen kun kattoin että joku lasten peli joka ei kyllä kiinostanu pätkääkään

Cliffyhän ei tunnetusti suvaitse peleiltä mitään muuta kuin vakavaa asennetta ja dudebro-mäiskettä. Esimerkiksi Saints Row 3 oli kaverin mielestä typerä vitsi, joka olisi pitänyt tehdä paljon vakavamielisemmin ollakseen kiinnostava peli.

@frozen9999: Huh huh. Olen ensimmäistä kertaa samaa mieltä frozen:in kanssa.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi