Coppola ei hyväksy The Godfather -peliä

Electronic Artsin The Godfather -toimintapeli on saanut vahvan vastustajan. Sarjan kaikista kolmesta elokuvasta vastannut legendaarinen ohjaaja Francis Ford Coppola on AMC-televisiokanavan Sunday Morning Shootout -ohjelman nauhoituksissa kertonut, ettei kuullut elokuvien oikeudet omistavalta Paramount-yhtiöltä aikomuksista kääntää elokuvia peleiksi. Aiemmin pelin suunnittelijat ovat 1UP.com -sivuston haastattelussa todenneet päässeensä käyttämään Coppolan omia käsikirjoituksia, muistioita ja valokuvia. Kuinka tämä tapahtui ilman Coppolan tietämystä on selvittämättä.

Pelin kehitykseen on aiemmin lupautunut mukaan elokuvassa esiintyneitä näyttelijöitä kuten James Caan ja Robert Duvall. Myös Marlon Brando ehti ennen kuolemaansa myöntää EA:lle oikeuden käyttää ulkonäköään ja ääntään Don Corleonen hahmossa. Hän ehti myös äänittää osan repliikeistä.

"Minulta ei kysytty, onko se hyvä ajatus", kertoi Coppola. "He käyttävät kaikkien tuntemia hahmoja ja esittelevät vain muutamia pieniä uusia. Seuraavan tunnin ajan he ampuvat ja tappavat toisiaan. Minulla ei ole mitään tekemistä pelin kanssa ja en hyväksy sitä", hän kommentoi käynnistään tarkistamassa pelin kehitystä.

The Godfather ilmestyy Xboxille, Xbox 2:lle, PS2:lle, PC:lle ja PSP:lle.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi