Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on ottanut maanantaisessa puheessaan kantaa viikonlopun karmeisiin joukkoampumisiin.

Trump on luonnollisesti tuominnut väkivaltaiset teot kertomalla, että Yhdysvalloissa ei ole tilaa vihalle. Yhdeksi joukkoampumisten syyksi järkähtämätön presidentti nostaa kuitenkin väkivallan ihannoinnin muun muassa videopeleissä. Tämän lisäksi internet ja sosiaalinen media on miehen mukaan otollinen alusta häiriintyneiden ajatusten lietsomiselle. Trump mainitsee puheessaan lisäksi lakiuudistuksesta, joka määräisi kaikille joukkoampujille kuolemanrangaistuksen.

Tällä hetkellä on tiedossa, että Teksasin joukkoampumisen taustalla on rasistiset syyt. Ohion ampujalla taas on taustallaan vakavia – jo kauan sitten todettuja – mielenterveysongelmia. Daytonan ampumisessa menehtyneen tekijän motiivista ei ole tietoa. Iskuissa menehtyi yhteensä 29 ihmistä.

Myös osakemarkkinat ovat reagoineet Trumpin mahtipontisiin puheisiin. Bloombergin mukaan muun muassa Activision Blizzardin osakkeen arvo on syöksynyt päivän aikana kohinalla alaspäin.

Kirjaudu kommentoidaksesi