E3 2004: Burnout 3 – ja vieläkin nopeammin

Lähes tasan vuosi sitten ilmestynyt, Acclaimin julkaisema Burnout 2: Point of Impact tarjosi huimaa arcadekaahailua, johon jäi kaipaamaan vain pieniä pelillisiä viilauksia sekä asianmukaisempaa moninpelitukea. Electronic Artsin ottaessa julkaisuoikeudet haltuuunsa ja ilmoittaessaan uuden jatko-osan tulevan syksyllä vastikään Microsoftin kanssa sovitun Xbox Live -verkkopelipalvelun kera, ainakin pelisarjan moninpelipuoleen on tulossa selkeä parannus.

Burnout 3 ei nopeasta ilmestymisaikataulustaan huolimatta ole kuitenkaan vain moninpelipuolen "vuosipäivitys" edeltäjästään, vaan pelikehityksestä vastaava Criterion Games on pusertanut sarjan kolmanteen osaan huomattavia teknisiä ja pelillisiä uudistuksia. Peli sisältää yhteensä 70 kilpuria 12:sta eri luokasta (kolminkertainen lisäys BO2:een), 40 rataa (32 BO2:ssa) sekä runsaasti uusia pelimuotoja.

Myös tekniset uudistukset ovat Renderwaren viilaaman grafiikkamoottorin ansiosta erittäin näkyvät. Burnout 3:n grafiikkatehot jylläävät noin 50-60% nopeammin kuin edeltäjässään ja tämä antaa mahdollisuuden mm. reaaliaikaisiin valaistusefekteihin, monimutkaisempiin vahinkomallinnuksiin sekä entistä näyttävempiin partikkeliefekteihin, kuten lasisirpaleisiin, kipinöihin ja volymetrisiin savutehosteisiin. Kaikesta visuaalisesta herkusta huolimatta peli rullaa edelleen tasaisesti
60 ruutua sekunnissa.

Xbox-version Live-tuen yksityiskohtia ei ole vielä paljastettu, mutta Playstation 2 Onlinen kuuden pelaajan yhtäaikaista verkkopeliä voidaan pitää jaetun ruudun moninpelioption ohella kohtuullisena odotuksena myös X-versioon. Burnout 3 ilmestyy jokaiselle konsolialustalle syyskuun lopulla. Alla tuoreita E3-messukuvia sekä kaksi Ign-pelisivuston gameplay-videota.

  • Burnout 3 -pelivideo 1 (wmv, 3.3MB)
  • Burnout 3 -pelivideo 2 (wmv, 3.6MB)
  • Burnout 3 -pelivideo 3 (wmv, 7.3MB)

    Muut E3 2004 -uutiset

  • Galleria: 

    Kirjaudu kommentoidaksesi