Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

E3 2011: Nintendon lehdistötilaisuus

Nintendon E3-messujen lehdistötilaisuus pidettiin Nokia-teatterissa Los Angelesissa tiistaina alkaen kello 19 Suomen aikaa.

Tilaisuudessa Nintendon uskottiin kertovan tarkempia tietoja tulevasta kotikonsolistaan, joka tällä hetkellä tunnetaan nimellä Project Cafe. Mielenkiinnolla odotetaan myös tietoja kehitteillä olevista 3DS- ja Wii-peleistä. Tähän uutiseen on päivitetty lehdistötapahtuman satoa sitä mukaa kuin tilaisuus eteni.

Tilaisuus alkaa takahuonepohjustuksella. Toimitusjohtaja Satoru Iwatan kerrotaan tweettaavaan koko E3-messujen ajan. Samalla vihjataan tänä vuonna vietettävästä The Legend of Zeldan 25-vuotisjuhlasta. Varsinainen lehdistötilaisuus alkaa orkesterin soittaessa Zeldan musiikkia. Taustalla näytetään samalla videokuvaa sarjan peleistä.

Ensimmäisenä lavalle astuu suunnittelijalegenda Shigeru Miyamoto. Miyamoto muistelee ensimmäisen Zeldan julkaisua NES:llä ja kertoo sarjan grafiikan ja musiikin kehittyneen jokaisen laitesukupolven myötä. Hän korostaa musiikin tärkeyttä pelien tunnelman luomisessa. Miyamoto hyödyntää paikalla olevaa orkesteria soitattamalla muusikoilla klassisia Zelda-äänitehosteita. Arkut aukeavat ja melodiat soivat kauniisti salissa.

Miyamoto kertoo että Zeldan 25-vuotisjuhlan kunniaksi Nintendolta on tulossa Zelda-peli jokaiselle laitealustalleen. 3DS:lle saadaan ladattavaksi Game Boy Color -versio The Legend of Zelda: Link's Awakeningistä. Peli julkaistaan eShopissa maailmanlaajuisesti tänään. Ensi viikolla puolestaan julkaistaan paranneltu 3DS-versio The Legend of Zelda: Ocarina of Timesta.

Syyskuussa kaikki DSi-omistajat saavat ladata nelinpelattavan Legend of Zelda: Four Swordsin laitteelleen ilmaiseksi. Wiin The Legend of Zelda: Skywardin Swordin kerrotaan tulevaan myyntiin jouluksi. Samaan aikaan tuodaan myyntiin kullanvärinen Wii Remote Plus -ohjain. Lisäksi Zeldan juhlavuoden kunniaksi järjestetään syksyllä sarjan musiikille omistettuja konsertteja ympäri maailmaa ja julkaistaan soundtrack-levyjä.

Seuraavana lavalle astuu Nintendon toimitusjohtaja Satoru Iwata. Iwata kertaa Nintendon aiempia tavoitteita saada yhä useampia ihmisiä pelaamaan. Pelaajakunnan laajentumisesta huolimatta Iwatan mielestä ei ole vielä ollut yhtään laitealustaa, joka sopisi kaikille pelaajille. Tämän Nintendo aikoo korjata uudella kotikonsolillaan. Yleisön kiusaksi Iwata mainitsee että tarkempia tietoja kerrotaan vasta hiukan myöhemmin tänään ja se julkaistaan ensi vuonna.

Seuravaksi esitellään video lähiaikoina tulevista 3DS-peleistä. Lyhyissä esittelypätkissä esiintyvät Mario Kart, StarFox, 3D-Mario, Kid Icarus ja uudelta Luigi's Mansionilta näyttävä peli.

Lavalle astuu Reggie Fils-Aime. Reggie kertoo että pelaajat haluavat perinteistä, mutta uutta. Lisäksi mies painottaa Nintendon pyrkimystä tarjota jotain kaikille uudella konsolillaan ja 3DS:llä. Esittelyvuorossa ovat uudet 3DS-pelit.

Ensimmäisenä esittelyssä on 3DS:n Mario Kart. Videossa kart-autot kulkevat maanpinnan lisäksi veden alla ja leijailevat riippuliitimen tavoin. Graafisesti peli muistuttaa suuresti edeltäjiään. Peli julkaistaan joulumarkkinoille.

Uusversio StarFoxista saa osansa huomiosta. Reggie hehkuttaa pelin 3D-näkymiä ja kallistusohjausta. 3DS:n kameroita hyödynnetään moninpelissä pelaajien reaktioiden kuvaamiseen. StarFox 64 3D julkaistaan Yhdysvalloissa syyskuussa.

Odotetusti Nintendo esittelee Super Mario 3D:tä. Pelin kerrotaan olevan ensimmäinen alusta asti käsikonsoleille tehty 3D-Mario. Tanooki-puku tekee paluun! Video pursuaa tuttuja Mario-elementtejä; lipputankoja, tulipalloja, piraijakasveja. Julkaisu luvataan tälle vuodelle.

Neljäntenä esittelyssä on Kid Icarus: Uprising. Toiminnallinen peli on graafisesti 3DS:n kärkitasoa. Video lupaa lentelyä, taistelua maanpinnalla ja 3 vs. 3 moninpelin. Lisäksi hyödynnetään AR-kortteja. Myös Kid Icarus julkaistaan ennen vuoden loppua.

Yllätyksenä Luigi palaa imurinsa kanssa 3DS:lle. Gamecuben julkaisupeleihin kuulunut Luigi's Mansion saa viimein jatko-osan. Luigi's Mansion 2 on täysin uusi peli, ei remake. Peliin luvataan useita kartanoita tutkittavaksi.

Seuraavaksi esitetään kooste tulevista 3rd-party peleistä. Muun muassa Resident Evil, Cave Story, Driver, Ace Combat, Tekken ja Metal Gear Solid nähdään videossa. Uusia paljastuksia videoon ei sisälly.

Reggie kertoo 3DS:n tämänpäiväisestä eShop-päivityksestä. Palveluun luvataan 3D-pelivideoita ja pelidemoja ladattavaksi. Virtual Consolen lisäksi vanhoista peleistä tehdään 3D Classics -versioita eShopiin. Ilmaiseksi ladattava ExciteBike mainitaan ja Pokedex 3D:tä hehkutetaan Pokemon-faneille ehdottomaksi lataushankinnaksi.

Messujen odotetuin hetki lähestyy. Reggie kertoo uuden laitealustan esittelystä ja kertoo miten We-sana oli pohjana Wiin nimivalinnalle. Uudesta konsolista tehdään sopiva sinulle (You). Project Cafe on nyt Wii U.

Wii U:n ohjain näytetään ruudulla. Suuri näyttö, kaksi tattia, ristiohjain ja perinteiset nappulat. Pitkälti ennakkohuhujen mukainen. Videossa peli siirtyy televisiosta suoraan ohjaimeen ja ohjaimen näyttöä käytetään piirtämiseen. Othelloakin voi pelata. Näyttö avaa ikkunoita uusiin kuvakulmiin. Se toimii golfpallon tiinä ja Wii Fitin pelikuvan voi välittää suoraan ohjaimeen. Televisiossa näkyvä kuva siirtyy saumattomasti ohjaimeen. Kuvissa näkyy myös lyhyt pätkä uuden sukupolven Zeldaa.

Satoru Iwata selittää tarkemmin ohjaimesta, jossa on 6,2 tuuman näyttö. Ohjaimen ansiosta pelaamista ei tarvitse keskeyttää jos joku muu haluaa katsoa televisiota. WiiU on täysin taaksepäin yhteensopiva Wiin lisälaitteiden kanssa. Ohjain mahdollistaa lukuisia ohjausmahdollisuuksia. Mukana tatit, kosketusnäyttö, mikrofoni, gyroskooppi ja pelaajaa kuvaava kamera. Ohjain on pyritty sopimaan kaikenlaisiin ohjaustapoihin. Ohjain ei kuitenkaan ole suunniteltu mukana kannettavaksi pelikoneeksi. Kuva Wii U:n ohjaimeen siirretään langattomasti varsinaisesta konsolista.

Pelit voivat toimia pelkästään ohjaimen näytöllä, tai hyödyntää ohjaimen ja television näyttöjä samanaikaisesti. Wii U luo yhteyksiä; ihmiten välille ja Internettiin. Sovelluksina mainitaan web-selain ja videochat ohjaimen avulla.

Tärkeimpiä ovat kuitenkin pelit. Eniten laitteen pelikehitystä on päässyt miettimään Miyamoto. Hänen mukaansa Wii U mahdollistaa uudenlaisia pelikokemuksia ja kehittäjät keksivät koko ajan uusia.

Ensimmäisenä pelinä mainitaan ajatus tehdä Smash Bros -peli 3DS:lle ja Wii U:lle. Eri versioiden luvataan toimivan jollain tapaa yhteistyössä. Varsinaista näytettävää pelistä, joka on vasta suunnitteluasteella, ei kuitenkaan vielä ole.

Reggie kertoo että uudelle laitteelle on messuilla kokeiltavana kahdeksan erilaista tekniikkademoa, jotka eivät kuitenkaan vielä edusta vahvistettuja peliprojekteja. Laitteen suorituskykyä esitellään videolla. Lyhyt video näyttää linnun lentämässä ja kaloja polskimassa, graafisesti laite on melko tasoissa nykykonsolien kanssa.

Ensimmäinen vahvistettu Wii U -peli: LEGO City Stories. Avoimen maailman lego-peli julkaistaan yksinoikeudella Wii U:lle ja 3DS:lle.

Videolla esitellään nimekkäitä pelikehittäjiä kommentoimassa uutta konsolia. Ohjaimen monikäyttöisyyttä kiitellään ja laitteen suorituskyvyn uskotaan mahdollistavan hienoja pelejä. Darksiders II, Batman: Arkham City, Tekken ja Assassin's Creed mainitaan laitteelle todennäköisesti julkaistavina peleinä. 3rd-party tuen vakuudeksi näytetään pelivideoita: Darksiders II, Dirt, Aliens: Colonial Marines, Ghost Recon Online, Metro Last Light, Tekken ja Ninja Gaiden 3. Ulkoisesti pelit näyttävät samantasoisilta PS3- ja X360-versioiden kanssa.

Iwata ja Fils-Aime korostavat että messuilla nähtävä sisältö on vasta alkua. He iloitsevat 3rd-party kehittäjien mielenkiinnosta laitetta kohtaan ja korostavat Wii U:n monipuolisuutta. Lavalle kutsutaan EA:n toimitusjohtaja John Riccitiello. Wii U:n ohjaimen mahdollisuuksia hehkutetaan yhä. Maddenin taktiset kuviot voi siirtää televisiosta ohjaimen ruudulle. Laitteen laskentateho lupaa silmäkarkkia ja verkkotoiminnot yhteisöllisyyttä. Riccitiello sanoo, että Nintendolla ei ole koskaan ollut tarjota yhtä mielenkiintoista kehitysalustaa pelintekijöille.

Tilaisuuden päätteeksi Reggie sanoo että Nintendon kaikkia laitteita yhdistää innovatiivisuus. Messuvieraat pääsevät kokemaan tämän innovatiivisuuden omakohtaisesti. Uudet 3DS-pelit ovat testattavissa heti lehdistötilaisuuden jälkeen ja Wii U:n tekniikkademoja pääsee kokeilemaan messualueella.

Lehdistötilaisuus on päättynyt. Uusi konsoli sai nimekseen siis Wii U, mutta ohjaimen lisäksi kerrottiin hyvin vähän konkreettista tietoa itse laitteesta. Julkaisuaikataulu, hinta ja konsolin ulkonäkö jäivät hämärän peittoon. Ainoa täysin uusi esitelty 3DS-peli oli Luigi's Mansion 2. Wii-peleistä ainoastaan The Legend of Zelda: Skyward Sword mainittiin, mutta senkin osalta tarkka julkaisupäivä jäi kertomatta.

Galleria: 

Kommentit

Myös GameSpotilla on stream sivuillaan, jos Nintendon oma tuottaa ongelmia.

http://e3.gamespot.com/press-conference/nintendo-e3/

Älkää paljastako GTA femmaa yksinoikeudella Wii 2:lle tai mun on pakko ostaa se konsoli. :(

KonsoliFINin Foorumin etusivulla on alhaalla Chatti ja myös streemi sen alapuolella. Vaatii kirjaantumisen, niin alkaa näkymään.

Mahottomat kylmänväreet lähti liikenteeseen tuosta aloituksesta, hieno orkesterointi heti alkuun.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi