Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

E3 2011: Sonylta kaksinpeleihin suunniteltu 3D-näyttö

Sony tuo Yhdysvalloissa myyntiin 24-tuumaisen 3D-näytön, joka on suunniteltu erityisesti samalta sohvalta pelattavia kaksinpelejä varten.

Täyteen 1080p-tarkkuuteen pystyvän näytön erikoisominaisuutena on eri pelikuvien näyttäminen samalta näytöltä kahdelle eri pelaajalle koko ruudun alalla. Tällöin molempien pelaajien on kuitenkin tyydyttävä 2D-näkymään. Tekniikka perustuu aktiivisten sulkijalasien käyttöön. Jaetulla ruudulla ja yksinpeleissä laseja käytetään 3D-efektin luomiseksi.

Yhdysvalloissa tänä syksynä myyntiin tulevaa näyttöä kaupitellaan 500 dollarin hintaan, johon sisältyy yhdet 3D-lasit, HDMi-kaapeli ja Resistance 3 -peli.

Galleria: 

Kommentit

Tätä voi jo kutsua innovaatioksi!

Näköjään saatu prototyypistä tuotantoon asti, muistaakseni näitä esiteltiin tekniikkamessuilla joku vuosi takaperin. Ei tosin muistikuvaa oliko Sony vai joku muu valmistaja..

Onhan tuosta puhuttu jo vuoden verran. Ihmettelen vaan ettei kyseistä ominaisuutta ole otettu käyttöön aiemmin. Pitäisi olla vakiona 3D-telkkareissa.

"Onhan tuosta puhuttu jo vuoden verran"

Tietyissä autoissa ollut jo yli vuoden verran. Kuski näkee kartan ja pelkääjä näkee vaikka leffan. Ei siis mitään uutta tällä rintamalla.

Mut lasit pitää siis olla päässä kuitenkin?

Traddash: Lasit totta kai, kuten uutisen viimeisessä virkkeessäkin mainitaan.

TT-2k: 2D tilakin vaatii lasit? Siinä tapauksessa kikkaillaan vain 120Hz 3D -taulun perusominaisuuksilla.

Joo, simulscreen-tila vaatii myös lasit.

CNETin ensikosketus näyttöön:

http://reviews.cnet.com/8301-21539_7-20069547-10391702.html

jwp: Ei tietystikään. 2D:ta katsellaan kaikilla (PS3-yhteensopivilla) 3D-telkkareilla ja näytöillä ilman laseja.

Update! Vai siis tarkoitettiinko tässä nyt sitä, että kun pelataan kahdestaan tilassa, jossa kummallakin näkyy oma 2D-kuva? Se vaatii lasit. Kuvaa päivitetään 240 hertsillä, ja lasit sykähtelevät 120 hertsillä eri tahtiin, joten kummankin pelaajan rillit näkevät eri kuvan. Huomattavaa on myös se, että tässä tilassa ei ole mahdollista pelata 3D:nä.

Sen sijaan jos pelaa yksin 2D:nä, laseja ei tarvita.

"Update! Vai siis tarkoitettiinko tässä nyt sitä, että kun pelataan kahdestaan tilassa, jossa kummallakin näkyy oma 2D-kuva?"

Jeba. Vähintään puolet lisää tuumia, ja oltaisiin jo pelitaulun kokoluokassa.

Pystyyköhän pelaajamäärää nostaa, sanotaanko neljäänkin samalla tavalla?

Traddash: Ehkä se voisi olla teoriassa mahdollista, jos saadaan 960 hertsin näyttöjä ja 240 hertsin taajuudella sykkiviä laseja. (Lue: ei tule tapahtumaan ihan heti.) Lisäksi nelinkertainen määrä rendattavaa tarkoittaisi varsin paljon yksinkertaistettuja pelejä tämän hetken raudalla.

PS. Saatoin laskea hertsimäärät myös aivan päin persettä. Pointti on kummiskin, että taajuuksia pitäisi nostaa tasolle, johon nykypaneelit eivät pysty.

Mukava huomata ettei Couch Co-op pelailua ole ihan unohdettu, kun sitä varten kehitellään teknologiaakin.

Itse aina diggaillut enemmän olla samassa huoneessa kaverin kanssa kun pelata linjoilla. :)

Edit: Ohoh, nyt vasta tajusin koko stoorin.. eli siis koko television kuvaa näytetään eri kuvina kahdelle henkilölle :O IMPRESSIVE.

Eli enää ei sitä split screeniä tarvisi tehdäkään. Huikeaa!

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi