Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

E3 2011: Xbox Liveen pilvitallennuksia

Microsoft on tuomassa pilvitallennukset Xbox 360:lle. Asiasta ei puhuttu E3-messujen lehdistötilaisuudessa, vaan se tuotiin esille vasta myöhemmin.

Ominaisuuden tarkemmat yksityiskohdat ovat vielä hämärän peitossa, mutta Microsoft lupaa Eurogamerin mukaan pelaajien siirtää pelitallennuksiaan ja profiilinsa talteen verkkoon, josta niihin pääsee käsiksi miltä tahansa konsolilta.

Pilvitallennus tulee osana Xbox 360:n uutta käyttöliittymää, johon kuuluu myös Beacon-ominaisuus. Beaconin avulla pelaaja voi ilmoittaa sosiaalisissa verkostoissaan haluavansa esimerkiksi pelata Halo Warsia verkossa.

Galleria: 

Kommentit

Jaahas, vai että Xboxi on menossa pilveen. Eipä silleen hirveästi yllätä, kun katselee miten muutenkin käyttäjien täytyy nykyään olla käytännössä aina "linjalla" tai muuten eivät pelit toimi. Henk. koht. en oikein näe (taas vaihteeksi) näille uudistuksille mitään suurempaa arvoa, mutta kai se on ihan kivaa, jos voi ladata oman profiilinsa kaverin koneelle vaikkapa kimppapeliä varten. Beacon ei ole hassumpi idea...pitänee varmaan taas joskus vilkaista naamakirjaan...

Pilvitallennus on kyllä melkeinpä pakollinen uudistus. Nykyinen tapa siirtää profiilia on oikeastaan melkeinpä täysin älytön. Nykypelaaminen on nettipelaamisen lisäksi sitä, että istutaan kaverin kanssa sohvalla ja pelataan samalla konsolilla. Se, että profiilia pitäisi aina siirrellä mukana, tekee siitä niin ärsyttävää, että mieluummin sitten pelataan vain tietyllä konsolilla tiettyä peliä.

Se, tuoko pilvitallennus jonkun uuden Premium-maksun, on eri asia.

Beacon on taas luonnollinen lisä Windows puhelimiin ja niiden palveluihin.

Hyvähän juttu toi on, mutta ei se profiilin ja savejen siirtäminen nyt mikään amerikantemppu ole. Pistetään vaan kaikki pelit tallentamaan suoraan muistitikulle, jossa myös profiili makoilee, ja sitten tikku mukaan kun lähetään kamun luokse.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi