Nintendon E3-kattauksen päätähdestä ei jäänyt epäselvyyttä, kun japanilaisyhtiö käytti yli puolet 45-minuuttisesta Nintendo Direct -lähetyksestään Super Smash Bros. Ultimaten esittelemiseen.

Tuleva mätkintä sisältää sarjan historian laajimman hahmovalikoiman, sillä mukaan on mahdutettu kaikki aiemmissa osissa esiintyneet sankarit. Uusina tulokkaina esiteltiin yleisön pitkään toivoma Metroid-antagonisti Ridley, lukuisista Mario-nimikkeistä tuttu prinsessa Daisy sekä jo aiemmin paljastettu Splatoon-räiskijä Inkling.

Tilaisuudessa käytiin läpi lukuisten yksittäisten mätkijöiden kokemia visuaalisia ja pelillisiä muutoksia, joihin voi tutustua tarkemmin uutisen lopussa olevalla videolla.

Yleisemmällä tasolla kehittäjät kertoivat, että ilmassa tehtävien väistöliikkeiden suunnan voi jatkossa valita vapaasti. Niin maalla kuin ilmassa suoritettujen väistöjen tehokkuus laskee kuitenkin sitä mukaa kun niitä ketjuttaa yhteen.

Kahden ottelijan välisiä taisteluita on puolestaan nopeutettu lisäämällä hyökkäysten aiheuttamaa vahinkoa laajemman mittakaavan tappeluihin verrattuna.

Kohtaamisten näyttämöinä toimivat jälleen monet tuttuihin pelimaailmoihin sijoittuvat kentät, mutta tuoreempiakin maisemia nähdään muun muassa Splatoonin ja The Legend of Zelda: Breath of the Wildin muodossa.

Super Smash Bros. Ultimate julkaistaan 7. joulukuuta Switchille.

Kirjaudu kommentoidaksesi