Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

EA:n myynti heikkeni, Medal of Honor jäihin

Pelijulkaisija Electronic Artsin pelimyynti laskee. Asia kävi ilmi yhtiön tuoreimmassa osavuosikatsauksessa.

Fyysinen pelimyynti tuotti vuoden vaihteessa päättyneen neljänneksen aikana 568 miljoonaa dollaria. Viime vuonna pelejä myytiin vastaavaan aikaan 738 miljoonalla dollarilla, joten pudotusta tuli 23 prosenttia.

Merkittävin syy myynnin laskulle oli EA:n toimitusjohtajan John Riccitellon mukaan konsolisukupolven vaihdos. Hänen mukaansa Sonylta ja Microsoftilta odotetut konsolijulkaisut heikentävät pelimyyntiä nykyisille laitteille.

EA:n pelijulkaisuista suurimmat syyt sai niskoilleen syksyllä julkaistu Medal of Honor: Warfighter. Yhtiö ei omien sanojensa mukaan onnistunut luomaan Medal of Honorista kaivattua menestystä, ja pelisarja on toistaiseksi jäädytetty. KonsoliFINin arvion Warfighterista voit lukea täältä.

Pudotusta fyysisen pelimyynnin puolella tasoitti digitaalisen myynnin piristyminen. Tämä sektori kasvoi vuodessa 37 prosenttia.

Tappiota EA teki päättyneellä vuosineljänneksellä 45 miljoonaa dollaria, mikä oli parannus verrattuna vuodentakaiseen 205 miljoonan tappioon. Yhtiön liikevaihto kuitenkin laski huomattavasti 1,65 miljardista dollarista 1,18 miljardiin. Konsolisukupolven vaihtumisen odotettiin heikentävän liikevaihtoa, mutta EA:n raportoima pudotus oli arvioituakin suurempi.

EA lataa paljon odotuksia tuleville julkaisuilleen. Dead Space 3:n ja Crysis 3:n ennakkomyynnit ovat yhtiön mukaan ylittäneet pelisarjojen edellisten osien vastaavat. Lisäksi EA:n tulevan vuoden julkaisuihin kuuluvat mm. Army of Two: Devil’s Cartel, FUSE sekä uusi Sim City.

Galleria: 

Kommentit

Jos Medal of Honor pistetään tauolle, se tarkoittaa varmaan että Battlefieldistä tulee uusi julkaisu joka vuosi. EA arvatenkin haluaa pitää oman loppuvuoden moninpeliräiskinnän Call of Dutya vastaan.

Toiveissa uusi Bad Company.

Voin kyllä melkein sanoa, että konsolisukupolven vaihdos ei vielä oo pelimyyntiä syönyt. Ehkä vuoden päästä voidaan käyttä tuota keppihevosta, mutta nyt se on liian aikaista.

Ennemminkin tullaan siihen dilemmaan, jota toki konsolisukupolven vaihdos vähän helpottaa, että varsinkaan EA:lta ei ihan oikeasti vaan tule mitään uutta ja selvästi entistä parempaa. EA:n tuotoksista huokuu, niin vahvasti vanhan kierrätys ja rahastus, että ei ollenkaan ihme jos se rupee pikkuhiljaa näkymään myynnissä. Kyllähän ne ihmiset parikolme kertaa saa huijattua ostamaan saman pelin uudestaan uuden hinnalla, mutta kovin monesti se ei siihen hassuun mene.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi