Kehittäjä Electronic Arts on hakenut patenttia asiayhteyteen perustuvalle viestintäjärjestelmälle, joka voisi vähentää toksisuutta pelien äänikeskustelussa.

Yritys on lähtenyt isoin panoksin mukaan taistelemaan pelaajien epäasiallista käyttäytymistä vastaan. Verkkopelaamisen aikana tapahtuvasta häirinnästä on puhuttu laajalti, ja pelaamisesta halutaan tehdä turvallisempi ympäristö kaikille. Electronic Arts on päättänyt keskittyä enemmän kontekstiin eli asiayhteyteen kuin myrkylliseen sisältöön. Tämä tapahtuu muuttamalla tapaa, jolla sisältö toimitetaan.

EA onkin jättänyt patenttihakemuksen kontekstitietoiselle viestintäjärjestelmälle videopeleissä. Yksinkertaisesti sanottuna järjestelmä poistaisi pelaajien tarpeen käyttää kuulokkeita tai viestejä kertoakseen tarpeistaan muille pelaajille. Järjestelmä havainnoisi tapahtumia ja oppisi pelaajien toimista, tilastoista ja käyttäytymisestä sekä lähiympäristöstä, mitä he tarvitsevat. Sitten järjestelmä viestisi tarpeesta muille pelaajille. Esimerkiksi vähillä ammuksilla sinnittelevä pelaaja, joka haluaa etsiä lisää muualta, voisi ilmaista täydennyksentarpeensa ja suunnan muutoksen yhdellä napinpainalluksella.

Kirjaudu kommentoidaksesi