Etelä-Korean hallitus on hyväksymässä lakiesityksen, joka kieltää alle 16-vuotiaiden lasten pelaamisen verkossa puolen yön jälkeen. Esityksen taustalla on huoli lasten netti-addiktiosta ja liiallisesti valvomisesta, joka vaikuttaa haitallisesti koulumenestykseen ja muuhun päivittäiseen toimintaan.

Ehdotuksen mukaan verkossa pelattavia pelejä tarjoavien yhtiöiden tulee estää alle 16-vuotiaiden pelaaminen keskiyön ja aamu kuuden välisenä aikana.

Hallitus tutkii myös vaihtoehtoa, jossa peliyhtiöt velvoitettaisiin rajoittamaan nuorten pelaajien pelituntimäärää viikossa tai päivässä vanhempien pyynnön perusteella.

Etelä-Koreassa verkkopelaaminen on erittäin suosittua ja pelaamiseen liittyviä ikäviä tapauksia on uutisoitu usein.

Viime kuussa 15-vuotias poika teki itsemurhan tapettuaan ensin äitinsä pelaamiseen liittyvän riidan päätteeksi. Tämän vuoden helmikuussa 32-vuotias mies kuoli pelattuaan yhtäjaksoisesti viisi päivää. Maaliskuussa poliisi puolestaan pidätti pariskunnan, joka oli jättänyt lapsensa heitteille samalla kuin he kasvattivat virtuaali-lasta verkkopelissä.

Galleria: 

Kommentit

On kyllä hieman typerää että pitää alkaa rajoittamaan tilannetta lain avulla, mutta jos kerran mikään muu ei tepsi niin mitä muita vaihtoehtoja on?

nettipiuha poikki ala france and pirates

Iha järjetöntä tommone pelaaminen! 5 päivää putkeen! Eikö oo mitää muuta ku toi pelaamine? Mitä ne muute pelaa?

WinsaX: "Mitä ne muute pelaa?"

WoWi on aika kova juttu Koreassakin, mutta sen lisäksi ovat mm. sikäläisen NCsoftin massiiviropet Lineage ja Guild Wars. Jo aikaisemminhan Etelä-Koreassa muistaakseni rajoitettiin nettikaviloiden aukioloaikoja, kun älyttömät peliputket niissäkin alkoivat vaatia ihmishenkiä.

Ei itseasiassa paha idea sinällään, mutta rajoittaahan tuo vapauttaa liikaa. Tälläisen vuoksi normaalinuoret eivät voi esimerkiksi pitää laneja yöllä (edit: riippuu tietysti pelistä, mutta esim StarCraft 2 vaatii lanitukseenkin nettiyhteyden) Mutta vaikeapa tuollaista on kohdistaa millään muulla tavalla "ongelmatapauksiin". Lailla voi kyllä jopa olla vaikutusta koulumenestykseen yms.

"Lailla voi kyllä jopa olla vaikutusta koulumenestykseen yms."

Ammattilaistason SC-pelaajathan ovat lähes kaikki lopettaneet koulunkäynnin teini-iässä että voivat muuttaa tiimin kanssa yhteen ja treenata kaikki päivät. Tosta oli jonkun tekemä dokkari joku aika sitten, oisko ollut SteelSeriesin jossa esittelivät siis ammattilaistiimiä jota sponssaavat, nimi ei nyt tule mieleen millään.

Tuolla oli myös joku aika sitten iso ilmeisesti paikallisissa iltapäivälehdissäkin käsitelty skandaali kun jonkun ammattilaistiimin ykkösmies käytti asemaansa hyväkseen ja seksuaalisesti hyväksikäytti tiimiläisiään homofantasioidensa toteuttamisessa. SC on ihan vitun totista bisnestä Etelä-Koreassa ja suomalaisen konsolipelaajan voi olla sitä hyvin vaikea ymmärtää, itsekin aina sillointällöin hämmästyy useinkin vaikka MMO-juttujen puolelta on ollut tekemisissä hyvinkin monimuotoisen porukan kanssa :-)

http://www.youtube.com/watch?v=Kc0Pgm8lWRw

Tuossa ainakin yksi dokkari, ei taida olla Kanbelan tarkoittama, mutta hyvä tuokin. Minua ärsyttää toisinaan, kun noita ääritapauksia uutisoidaan niin ahkerasti ja vieläpä aina E-Koreasta. Toki siellä varmasti esiintyy keskimääräistä enemmän, mutta olen täysin varma että ihmisiä kuukahtelee muuallakin liiasta pelaamisesta.

"Viime kuussa 15-vuotias poika teki itsemurhan tapettuaan ensin äitinsä pelaamiseen liittyvän riidan päätteeksi. "

Tällaisissa jutuissa saattaa olla, että pelaaminen ei liity tapaukseen mitenkään. Todennäköisempää on, että pojalla heitti jo muutenkin päästä ja tuo riita vain oli viimeinen niitti. Ne vain on niin helppo uutisoida "Poika pelasi Wowia - teurasti sukunsa ruosteisella moralla". Menee kyllä jo hieman aiheen ohi. : D

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi