Taas yksi poliittinen taho on ottanut kantaa väkivaltapeleihin Yhdysvalloissa. Vihreän puolueen entinen presidenttiehdokas Ralph Nader lyttää väkivaltaisten pelien tekijät Politicon haastattelussa, jossa hän kommentoi nykyisen Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman onnetonta toimintaa aseväkivallan kitkemiseksi. Naderin mielestä Obama on päästänyt väkivaltaviihteen tekijät liian helpolla.

"Väkivalta televisiossa - uskomatonta, väkivalta peleissä - ennenkuulumatonta", Nader sanoo ja jatkaa:

"Minusta Obaman pitäisi tiedottaa perheitä suojelemaan lapsiaan näiltä, tavallaan, sähköisiä lasten ahdistelijoilta".

Viime viikolla Barack Obama esitti rahoitusta väkivaltapelien vaikutusten tutkimiseen. Ilmeisesti tämä ei kuitenkaan riitä. Onkin mielenkiintoista (jälleen kerran) miettä, onko pelinkehittäjät vastuussa jos liian nuori lapsi pelaa väkivaltaisia pelejä.

Galleria: 

Kommentit

Kyllä tekijöillä täytyy olla joku vastuu teoksistaan, ei kaikkea voi yksin vanhempien vastuulle sälyttää. Aivan kuten viranomaiset valvovat ettei alkoholimainontaa suunnata alaikäisille. Väkivaltaviihde menee raaempaan suuntaan ja siitä tulee normia nuorten ympäristössä. Vanhempi katsoja joutuu elokuvateatterissa sulkemaan jo silmät pahimmissa kohdissa, kun naapuripenkillä puputetaan popcornia ilmeen värähtämättä.

"Onkin mielenkiintoista (jälleen kerran) miettä, onko pelinkehittäjät vastuussa jos liian nuori lapsi pelaa väkivaltaisia pelejä."

Niinpä niin. Tähänhän se kiteytyy. Idiootit amerikkalaiset.

Tekijöillä täytyy olla vastuu. Väkivalta pitää näyttää sellaisena mitä se on oikeasti, inhottava, kuvottava, kammottava. Ei mitään värikuulasotaa kuten nykyiset pelit. Väkivalta mediassa pitää olla niin ahdistavaa ettei sitä halua katsoa. Eli oikeata. Eipä ainakaan tällöin voi väittää, että media ihannoi väkivaltaa.

Toisaalta, Nisupullalla on taas vaihteeksi populistinen ja ailahteleva näkökulma asiaan. Mikä tahansa väärinkäytettynä on haitaksi ja vaarallista. Vasaralla tai leipäveitsellä voi tappaa. Kukaan ei ole kieltämässä nikkarointia tai leivän syömistä. Tuliaseilla on helppo tappaa, joissain kulttuureissa niitä on helppoa hankkia. Entä sitten? Kyllä se ihminen on loppujen lopuksi se, joka tappaa. Ennen selitettiin, että rock-musiikki saa nuoret sekoamaan. Sitä ennen oli kirjat, sitä ennen musiikki... Musiikki jota nykyään kutsutaan klassiseksi musiikiksi.

Yhteiskunnalla on pakottava tarve etsiä ulkoinen syy pahoivoinnille. Ei voida myöntää, että vika itse yhteiskunnassa. Jokin selvästi saa yhteiskuntaan istutettua pahoinvointia ja hirmutekoja, ei voida myöntää sitä, että itse yhteiskunta on rakennettu päin helvettiä. Rahaa, tuottavuutta. Niistä välitetään. Ei ihmisten hyvinvoinnista. Sitten kun joku ei enää jaksa ja tekee jotain älytöntä, niin syytä etsitään taas vaihteeksi viihteestä.

Yhteiskunnan on kuitenkin nopeilla päätöksillä saatava konkreettisia tuloksia. Tiukentuva lupamenettely käsiaseisiin on tälläinen, jolla voidaan nähdä olevan välitön ehkäisevä vaikutus. Suomessa koulusurmat on tehty löysät lupalaput povitaskussa.

Tässä rinnalla kulkee nuorten syrjäytymisen ehkäisy ja panostukset mielenterveyshoitoihin. Ihanneyhteiskunnassa jokainen tuntisi itsensä tarpeelliseksi ja löytäisi paikkansa sen rattaissa. Sitä kohti edetessä.

Ja tästä pitäisi uutisoida miksi?!?

Guns don't kill people.....

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi