Facebook suunnittelee itsenäistä 200 dollarin Oculus-VR:ää

Vuonna 2014 Oculuksen ostanut Facebook suunnittelee teknologian hyödyntämistä kokonaan itsenäisessä VR-laitteessa, joka tulisi myyntiin ensi vuonna 200 dollarin hintaan.

Nimettömien lähteiden mukaan uusi laite soveltuisi pelaamiseeen, videoiden katsomiseen ja sosiaalisen median käyttöön. Samsungin Gear VR:n tapaan laite olisi täysin langaton, mutta se sisältäisi kaiken tarvittavan elektroniikan yhdessä paketissa, eli sitä ei kytkettäisi puhelimiin, konsoleihin tai tietokoneisiin.

Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg vihjaili viime vuoden Oculus-kehittäjätapahtumassa tällaisesta Gear VR:n ja Oculus Riftin väliin sijoittuvasta laitteesta, joka pyrkisi saavuttamaan täydellisen tasapainon hinnan ja käyttöominaisuuksien välillä. Vastaavanlaista laitetta suunnittelevat tahoillaan myös HTC, Lenovo ja Samsung.

Vaikka ensimmäinen malli Facebookin uudesta laitekategoriasta pystyykin seuraamaan käyttäjän pään liikkeitä, se ei pysty tunnistamaan sijaintia, eli niin sanottu "room scale"-pelaaminen ei onnistu. Ominaisuutta suunnitellaan tiettävästi kuitenkin tuleviin malleihin.

Kirjaudu kommentoidaksesi