Naoki Yoshida on paljastanut uutta tietoa kesällä 2023 julkaistavasta Final Fantasy XVI -toimintaroolipelistä.

Yoshida kertoo Final Fantasy XVI:n päähenkilö Clivellä olevan arsenaali perinteisiin Final Fantasy -hyökkäyksiin perustuvia hyökkäyksiä ja kykyjä, joita voi vaihdella reaaliajassa. Tämä mahdollistaa erilaiset yhdistelmähyökkäykset ja kykypuun avulla pelikokemusta voi muokkailla omanlaisekseen. Cliven mukana on suurimman osan matkasta yksi tai useampi tekoälykumppani, jotka osallistuvat toimintaan ja vitsien vääntämiseen. Pelaajat pääsevät seuraamaan Cliven elämää kolmessa vaiheessa teinistä parikymppiseksi ja lopulta 30-vuotiaana.

Toisinaan pelaaja ohjailee Eikon-taikaolentoa ja taistelee muita Eikoneja vastaan. Jokainen Eikon vastaan Eikon -kötinä on uniikki: yksi voi muistuttaa 3D-räiskintäpeliä, kun taas toinen voi olla ammattilaispainiottelun kaltainen ja kolmas muuttaa koko areenan taistelukentäksi.

Pelissä ei ole avointa maailmaa vaan siinä hyödynnetään itsenäistä aluepohjaista suunnittelua, joka voi antaa pelaajille "paremman tuntuman todella globaalista mittakaavasta". Yoshidan mielestä Final Fantasy -pelin keskeisiä elementtejä ovat syvällinen tarina, syvällinen pelattavuus sekä huippuluokan grafiikat ja äänet - unohtamatta chocobo-lintuja ja moogleja.

Kolmas Final Fantasy XVI -traileri on tarkoitus julkaista tänä syksynä, ja siinä keskitytään enemmän sekä pelin maailmaan että tarinaan. Ensimmäisessä trailerissa nähty sudenpentu on nimeltään Torgal. Pennun roolista pelissä ja taistelussa Yoshida ei vielä kerro mitään vaan kehottaa pelaajia odottamaan ja katsomaan miten käy.

Final Fantasy XVI julkaistaan PlayStation 5:lle kesällä 2023. Uusimman trailerin voi katsastaa alta.

Kirjaudu kommentoidaksesi