Game Music Collectiven konsertti kuunneltavissa Yle Areenassa

Suomalaisen pelimusiikkiin keskittyvän Game Music Collectiven esiintyminen Finlandia-talolla syyskuussa on nyt kuunneltavissa Yle Areenassa.

Game Music Collectiven perustaja, sellotaiteilija Lukas Stasevskij kommentoi tapahtumaa seuraavasti: "Game Music Collectiven ensikonsertti Finlandia-talolla oli muusikoillemme unohtumaton kokemus. Yleisön spontaani intohimo pelimusiikkiin loi ainutlaatuisen tunnelman konserttiin. Tuntui siltä, että koimme yleisön kanssa yhdessä ikimuistoisen pelimusiikkielämyksen".

"Game Music Collectiven konsertti oli monella tapaa mahtava kokemus pelimusiikkiin perehtymättömällekin. Tunnelman ytimessä oli faneilta faneille -eetos, vuorovaikutus orkesterin ja yhtyeen välillä oli intensiivistä ja konsertin jälkeen yhteinen onnistumisen riemu käsin kosketeltavaa. Orkestrointi ja sovitukset, välispiikit ja yleisön reaktiot loivat kokonaisuuden, josta päällimmäisenä jäi mieleen sekä orkesterin tiukan ammattimainen ote että mahtava tekemisen riemu. Myöhemmin mieleen hiipi vielä taju siitä, että nyt vasta raotettiin Pandoran lippaan kantta. Game Music Collectiven mahdollisuudet eivät rajoitu vain pelien musiikin esittämiseen vaan koko pelikenttä rikastuu tällaisesta lähestymisestä yhteen keskeiseen osa-alueistaan”, kertoo juontaja, toimittaja sekä televisio- ja radiopersoona Jone Nikula.

Game Music Collective jatkaa Suomen kiertuettaan keväällä 2018 Tampereella ja Turussa. Tarkemmista yksityiskohdista tiedotetaan myöhemmin. Tulevana talvena Game Music Collective aloittaa toimintansa myös pelimusiikkiin erikoistuvana studio-orkesterina.

Konsertissa kuullaan musiikkia muun muassa Final Fantasysta, Halosta ja Kingdom Heartsista. Tallenne on kuunneltavissa 30 päivän ajan osoitteessa areena.yle.fi.

Kirjaudu kommentoidaksesi