Game Workers Unite antoi julkisen lausunnon, jossa vaaditaan tukea niille videopeliteollisuuden työntekijöille, joiden toimeentuloa COVID19-kriisi on haitannut.

"Videopelit ovat ja tulevat olemaan ratkaiseva viihteen lähde miljoonille ihmisille juuri nyt, tänä vaikeana aikana", toteaa Game Workers Uniten lausunto.

Julkilausuma peräänkuuluttaa joustavia työaikoja, yleisiä terveyspalveluja kaikille, oikeudenmukaista sairaspäivärahaa ja vuokrien jäädytystä.

Videopelien tärkeästä asemasta huolimatta alan työturvallisuudessa on suuria eroja eri tehtävien ja maailman eri osien välillä. Lausunto selostaa useimpien pelinkehittäjien ja taiteilijoiden olevan turvassa, mutta pelien tuotannon ja julkaisun todella tapahtumaan saavien ihmisten "käyvän parhaillaan läpi helvettiä". Näitä oleellisia työntekijöitä ovat muun muassa pelitestaajat ja laadunvarmistajat, tapahtumajärjestäjät, vähittäiskauppojen henkilökunta, pakkaajat ja lähettäjät, palvelimien ylläpitäjät, siivoojat sekä ruokapalvelujen henkilöstö.

Game Workers Unite on kansainvälinen ruohonjuuritason järjestö, joka toimii paikallisten alajärjestöjen kautta. Game Workers Unite haluaa järjestää peliteollisuuden ammatillisesti, oleellisena tavoitteenaan tuoda kuuluviin kehittäjien, suunnittelijoiden, taiteilijoiden, freelancereiden ja kaikkien muiden alan toimijoiden oma ääni.

Kirjaudu kommentoidaksesi