Vuodesta 1982 asti järjestetty palkintogaala Golden Joystick Awards lähestyy jälleen. Palkintoja jaetaan tasavuosia juhlistaen jo kolmattakymmenettä kertaa. Kuudentoista kategorian voittajat valitaan yleisöäänestyksellä ja palkinnot luovutetaan 26. lokakuuta järjestettävässä tapahtumassa.

Tämän vuoden ehdokkaat julkistettiin äskettäin ja niin kuin odottaa saattaa, ehdolla on monia viimeisen vuoden aikana ilmestyneitä suurpelejä kuten The Elder Scrolls V: Skyrim tai Mass Effect 3. Kotimaisittain iloinen uutinen on suomalaisten pelien runsas esiintyminen ehdokaslistoilla. Bugbearin Ridge Racer Unbounded on ehdolla parhaaksi ajopeliksi ja Rovion Angry Birds Space parhaaksi mobiilipeliksi. Parhaan latauspelin kategoriassa kotimainen peliteollisuus hakee useampaa mitalia, kun ehdolla ovat sekä Remedyn Alan Wake's American Nightmare, Almost Human Gamesin Legend of Grimrock, RedLynxin Trials Evolution että Frozenbyten Trine 2. Eikä sovi unohtaa ulkosuomalaista Max Payne 3:a, joka on ehdolla parhaan räiskintäpelin sekä parhaan pelihetken kategorioissa.

Pääpalkinto jaetaan "Ultimate Game of the Year" -kategoriassa ja siellä viime vuoden voittajan Portal 2:n kruunua tavoittelevat muiden joukossa Trials Evolution sekä Max Payne 3.

Äänestäminen on ilmaista ja osallistumaan pääsee osoitteessa www.goldenjoystick.com.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi