Gran Turismo saa päivityksen verkkotoimintoihin

Eilen julkaistu Gran Turismo 5 saa ensimmäisen päivityksensä jo tulevana lauantaina kertoo sarjan luoja Kazunori Yamauchi tuoreessa haastattelussa.

Päivitys tuo odotetusti parannuksia pelin verkkotoimintoihin ja mahdollistaa mm. verkkokisojen sääntöjen ja rajoitusten tarkemman määrittelemisen. Jatkossa kisa-aulan luoja voi asettaa rajoituksia teholle, painolle ja muihin suorituskykyyn vaikuttaviin seikkoihin.

Sony on samalla kasvattavassa pelin verkkopalvelinten kapasiteettiä kaksinkertaiseksi. Palvelimet oli mitoitettu käsittelemään 500.000 yhtäaikaista yhteyttä, mutta se osoittautui täysin riittämättämäksi. Uusi kokoonpano pystyy käsittelemään miljoona yhtäaikaista yhteyttä.

Galleria: 

Kommentit

"nytkö se alkaa eivät laittanu kaikkee pelilevylle surkee peli en osta."

Hyvä hyvä!

Nopeeta ja loistavaa toimintaa, hyvä PD!

Vielä kun tulis se arcade-kisojen online ranking, niin hyvä olis.

"Palvelimet oli mitoitettu käsittelemään 500.000 yhtäaikaista yhteyttä, mutta se osoittautui täysin riittämättämäksi." Siis onko tuo se syy miksi yksinpelikin jäätyilee jos pleikka on nettiyhteydessä?

Miksi nuo ei voinut olla jo valmiina?

DarkSide: Kyllä, peli on on-line aina, joten ongelmat verkkopuolella vaikuttavat myös off-lineen. MyLife on ikäänkuin verkkoyhteisön käyttöliittymä suoraan.

Mikä siinä mahtaa olla että aina kun joku iso peli tulee niin on alimitoitettu verkkopalvelut ja joudutaan odottelemaan että saavat kaavittua jostain lisää palvelin kapasiteettia? Tätäkin peliä varmaan ennakkoon myyty jo tuo puoli miljoonaa, mutta ei silti käynyt sonylla mielessä että ihmiset ostamisen lisäksi ajattelivat myös pelata sitä peliä. Eilen meni parikin minuuttia kun MuHomea ruksuteltiin auki. Tulipahan GT logo tutuksi...

Ihmeellistä tollanen yllämainittu "jäätäminen" peliä pelatessa. Itselläni toiminut täysin moitteetta tiistaista asti.

Talwar: tuskin 500.000 käyttäjän mitoitus on mikään numero pelikoodin joukossa. Eli eiköhän tuo paljastunut vasta käytännön testeissä, joiden perusteella verkko-ominaisuuksia esim. laitetaan pingaamaan palvelinta harvemmin.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi