Yksi pieni kohtaus vuonna 2013 julkaistusta Grand Theft Auto V:stä on herättänyt viime viikkoina isoa hupia internetissä.

Videotaiteilijat ovat ladanneet YouTubeen ainakin kymmeniä enemmän tai vähemmän luovia versioita kohtauksesta, jossa pelin päähenkilö Franklin Clinton joutuu ystävänsä Lamar Davisin ”roastaamaksi”. Hassuttelujen viihdearvo on katsojan silmissä, mutta meemi on joka tapauksessa noussut huomattavaan suosioon.

Tiistaina videopalveluun pamahti tuotos, josta on monien kommentoijien mielestä enää vaikea laittaa paremmaksi. Franklinin ja Lamarin alkuperäiset näyttelijät Shawn Fonteno ja Gerald Johnson nimittäin esittivät oman live action -versionsa kohtauksesta PlayStation Haven -kanavalla.

Fontenon ja Johnsonin esittämä sananvaihto on alkuperäiselle uskollinen hahmojen vaatteita, kuvakulmia ja maisemia myöten. Video on kerännyt lyhyessä ajassa jo lähes kaksi ja puoli miljoonaa katselukertaa.

Varoitus! Videolla kuultava kielenkäyttö ei sovi perheen pienimmille.

Fontenoa ei ole GTA V:n pääroolin jälkeen nähty näyttelijänä ensimmäistä Watch Dogsia ja yhtä komediaelokuvaa lukuun ottamatta. Johnson on sen sijaan tehnyt lukuisia rooleja useissa tv-sarjoissa, joista ehkäpä tunnetuimpana päärooli Black Jesus -komediassa.

Ennen tiistaita editoijat olivat ehtineet lähettää Franklinin ja Lamarin jo niin meren syvyyksiin kuin muutaman kilometrin korkeuteenkin. Roastaajan paikalla taas oli nähty Lamarin sijasta esimerkiksi Harry Potter, Kermit-sammakko ja Niko Bellic. Jotkut rohkeat tekijät olivat uskaltaneet rikkoa kaavan jopa aivan kokonaan.

Alkuperäisen kohtauksen suosio vaikuttaa perustuvan suureksi osaksi Lamarin käyttämään omaperäiseen "yee yee ass" -ilmaisuun, jolla hän kuvailee Franklinin hiustyyliä. Ilmaisu ei tiettävästi ollut suuren yleisön tietoisuudessa ennen pelin julkaisua. Sen voi vapaasti suomentaa muotoon ”erittäin nolo”.

Toinen merkittävä tekijä suosion takana on kommenttien perusteella se, minkälaisella intonaatiolla Lamar lausuu kohtauksen lopussa sanan "nigga".

Nähtäväksi jää, miten näyttelijäkaksikon panos vaikuttaa meemin elämään.

Kirjaudu kommentoidaksesi