Massiiviroolipeli Guild Wars 2:n kehittäjänä tunnettu ArenaNet on irtisanonut kaksi työntekijäänsä asiattoman käytöksen vuoksi.

Yhtiön johtaja ja yksi perustajista Mike O'Brien kertoi päätöksestä eilen pelin virallisilla foorumeilla. Hänen mukaansa erotetut työntekijät epäonnistuivat asiakasviestinnässä niin pahasti, että heidän toimintaansa voi kutsua ”hyökkäykseksi yhteisöä kohtaan”.

Tapaus sai alkunsa tiistaina, kun ArenaNetille vielä tuolloin työskennellyt Jessica Price tarinoi Twitterissä päähenkilön käsikirjoittamisen vaikeudesta massiivimoninpeleissä. Guild Wars 2 -tubettaja Deroir vastasi twiittiin asialliseen sävyyn vastakkaisella mielipiteellään, mikä sai käsikirjoittajan pois tolaltaan.

”Kiitti, että yrität kertoa mulle, mitä teemme firman sisällä”, Price päivitteli.

Deroir ilmaisi pettymyksensä Pricen reaktioon ja totesi jättävänsä asian sikseen. Hän myös esitti pahoittelunsa siltä varalta, että oli loukannut käsikirjoittajaa.

Pricelle tämä ei kuitenkaan riittänyt, vaan hän lisäsi pökköä pesään nostamalla Deroirin viestin esiin esimerkkinä kohtelusta, jota naispuoliset pelikehittäjät joutuvat kestämään.

Myöhemmin Price vielä jatkoi kertomalla, että hän torjuu seuraavan "satunnaisen idiootin", joka tulee selittämään haarautuvan dialogin käsitettä aivan kuin hän ei sitä vuosikymmenen kokemuksellaan tietäisi.

Toinen irtisanottu työntekijä on Pricen käsikirjoittajakollega Peter Fries. Hän puolusteli työkaveriaan ja kyseenalaisti pelaajien oikeuden ilmaista mielipiteitään kehittäjien "yksityisillä sosiaalisen median tileillä". Fries on sittemmin poistanut suurimman osan twiiteistään.

ArenaNet pahoittelee tapausta ja vakuuttaa, että kaksikon lausunnot eivät vastaa yhtiön näkemyksiä.

Kirjaudu kommentoidaksesi