Vuoden 2020 Ropecon-roolipelitapahtuma pidetään maailmanloppu-teemalla 24.–26. heinäkuuta.

Helsingin messukeskuksessa pidettävä Ropecon 2020 on Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelitapahtuma. Kaikille avoimeen tapahtumaan odotellaan peräti yli 5000 innokasta osallistujaa, joten mistään aivan pienen piirin puuhastelusta ei todellakaan ole kyse.

Kolmipäiväisen festivaalin ohjelmaan kuuluu pelaamisen ja peliturnausten ohella luentoja, keskusteluja, työpajoja ja kaikkea muuta aiheeseen liittyvää. Tapahtumassa lätkitään lisäksi Vampire: The Eternal Struggle -korttipelin EM-kilpailut, jonne odotetaan osallistujia ympäri Eurooppaa. Kaiken muun ohella Ropeconissa jaetaan kaksi palkintoa: "Kultainen lohikäärme" sekä "Vuoden peliteko".

Tällä kertaa Ropeconin teemaksi on valikoitunut maailmanloppu, joten lopunaikojen odottelu, siitä selviytyminen ja kaikki aiheeseen liittyvä tulee näkymään tapahtumassa varsin laajalla skaalalla.

Maailmanloppu toimii niin sarjoissa, leffoissa, kirjoissa kuin myös roolipeleissä isona elementtinä, jota usein tarinan sankarit lähtevät estämään. Ropeconissa teemaa voidaankin pohtia monelta eri kannalta, oli se sitten sankarjoukon matka estämään maailmanloppu tai elämä maailmanlopun jälkeisessä maailmassa. Mehän esimerkiksi elämme dinosaurusten näkökulmasta post-apokalyptisessa maailmassa.”, kertoilee Merli Juustila, yksi Ropeconin pääjärjestäjistä.

Lisätietoja voi haeskella Ropeconin kotisivuilta, täältä.

Kirjaudu kommentoidaksesi