Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Helsingin Sanomat käy infosotaa Counter-Strikessa

Sanomalehti Helsingin Sanomat julkaisi kansainvälisen lehdistönvapauspäivän aattona 2.5.2023 uuden kartan räiskintäpeli Counter-Strikeen.

Itäeurooppalaiseen miljööseen sijoittuvaan karttaan on piilotettu huone, jossa pelaaja voi tutustua kolmeen Venäjällä sensuroituun uutiseen mm. Butšan verilöylystä. Kuva- ja tekstimateriaalin lisäksi uutinen esitetään ääniraidalla pelaajan lähestyessä aiheesta kertovia valokuvia.

Kartan ovat suunnitelleet kaksi aiemminkin satoja Counter-Strike-karttoja julkaissutta harrastajaa, jotka eivät halua paljastaa nimiään häirinnän pelossa. Kartta on ladattavissa Steam Workshopista.

Peli oli valittu uutismateriaalin välityskanavaksi, sillä useista muista länsimaisista viihde- ja viestintätuotteista poiketen Counter-Strikea ei ole vielä kielletty Venäjällä, jossa se on valtaisan suosittu. Kartta ja sen sisältämä salahuone ovat osa Helsingin Sanomien kampanjaa kansainvälisenä lehdistönvapauden päivänä 3.5.2023.

Venäjän laittomasti Ukrainaa vastaan käynnistämän sodan viimeisin vaihe alkoi 24. helmikuuta 2022. Tänä aikana Venäjä on sotarikosten ohella aiheuttanut lähes 20000 siviilin kuoleman tai haavoittumisen sekä mittaamattoman määrän aineellisia vahinkoja.

Kirjaudu kommentoidaksesi