ENCE:n menestys ei olisi voinut osua parempaan hetkeen Shelter Gameroomille. Kaisaniemen metroaseman läheisyyteen 8.3. avautuva e-urheiluun keskittyvä pelitila tarjoaa jatkossa hulppeat puitteet nosteessa olevaa lajia harjoittaville – oli sitten mukana harrastus- tai kilpapelaaminen mielessä.

Nimensä mukaisesti suojassa maatason alla oleva tila koostuu kymmenistä pelipisteistä, neljästä sohvasta PlayStation 4 -pelaajille sekä kymmenen hengen yksityishuoneesta. Paikalle voi saapua oman koneen kanssa tai hypätä suoraan Jimm’sin kanssa yhteistyössä valikoitujen teho-PC:iden kimppuun. Kaikki koneet ovat identtisiä: nVidia RTX 2070 -näytönohjaimen, Intel i7 -prosessorin ja 16 gigatavun keskusmuistin luulisi riittävän nykypäivän tarjontaan paremmin kuin hyvin. Lisäksi käytössä on jokaisella kalustetulla paikalla Asuksen 24” näyttö sekä Logitechin pelinäppäimistö, hiiri ja kuulokkeet. Omatkin laitteet ovat sallittuja, jos Logitechit eivät istu päähän tai käteen.

Pelivalikoima koostuu tämän hetken suosituimmista nimikkeistä, kuten Fortnitesta ja Counter-Strikesta. Sohvapaikoilla keskitytään perinteisten urheilupelien lisäksi saman sohvan moninpeleihin. Valikoima elää jatkuvasti tilanteen mukaan. Ja aina voi ottaa oman koneen mukaan.

- Shelterin tavoite on olla mahdollistaja pelaajille, tapahtumille ja turnauksille. Kävijöiden toiveita kuunnellaan ja tarjonta muovautuu sen mukaan, toteaa Duudsonien taustajoukoissakin vaikuttava toimitusjohtaja Tuomas Konttinen.

- Pelitilassa ei ole suoranaista ikärajaa, mutta nuoremmilta pelaajilta vaaditaan vanhempien suostumus – ja toki pelikohtaisista ikärajoista pidetään kiinni. Paikalla hallissa on aina yksi työntekijä pitämässä tekniikkaa ja järjestystä yllä.

Toivottavasti pelaajat löytävät Shelter Gameroomin, sillä puitteet peliharrastukselle ovat tyylikkäät – vaikka toimittajille esitellessä viimeistelytyöt olivatkin vielä asteen kesken. Sisustuksessa on panostettu yksinkertaisuuteen tyylikkyyttä ja laatua unohtamatta. Todelliseen testiin konsepti joutuu vasta, kun koneet ovat käynnissä ja tila aukeaa yleisöille.

Shelter Gameroom sijaitsee Helsingissä osoitteessa Vuorikatu 16. Hinta PC-pisteestä on neljä euroa tunnilta, konsolisohvasta kuusi ja oman kannettavan kanssa pelaamisesta voi nauttia kahdella eurolla tunnilta.

Kirjaudu kommentoidaksesi