Home osaksi kaikkia PS3-pelejä

PS3:n Home-projektia vetävä Peter Edward kertoi Gamasutralle, että palvelusta on tarkoitus luoda olennainen osa kaikkia PS3-pelejä.

– Home on lähtöruutu PS3:n verkkopalveluun ja pelaajat osaavat odottaa sitä, kun yhä useampi peli tukee moninpelin käynnistämistä Homen kautta. Pelaajat voivat muodostaa tiimit, valita kartan ja sopia taktiikoista ennen peliin siirtymistä. Tästä tulee kaikkien PS3-pelien olennainen osa, Edward sanoi.

PS3:n Home-palvelulla kerrotaan olevan jo seitsemän miljoonaa käyttäjää, joista kolme miljoonaa on Euroopassa. 80 prosenttia käyttäjistä on 18-35-vuotiaita miehiä ja keskimäärin sessio kestää 56 minuuttia. Virtuaalitavaroita käyttäjät ovat imuroineen kuusi miljoonaa kappaletta.

Red Bull -alueelta löytyvää Air Race -peliä on pelannut 873 136 eri käyttäjää ja käyntejä on kertynyt yli 2,5 miljoonaa. Pelisessio on kestänyt keskimäärin 39 minuuttia ja yhteensä pelitunteja on kasassa jo 575 000 tuntia. Pelin kehitykseen meni noin 110 000 euroa, mutta sen markkkinointiarvoksi on laskettu peräti 1,5 miljoonaa euroa.

Myös Watchmen-, Star Trek - ja Transformers-kampanjat ovat olleet menestyksiä, mutta Edward painotti edelleen, ettei raha ainakaan vielä ole Homen liikkeelle paneva voima, vaan palvelua ollaan kehittämässä pitkällä tähtäimellä

Galleria: 

Kommentit

Toivottavasti tässä ei nyt mennä takapuoli edellä puuhun ja "pakoteta" pelaajia käyttämään Homea esimerkiksi Modern Warfare 2-pelin verkkopeleihin halutessaan.

Xboxilla tuo avatar-meininki on onnistuttu upottamaan dashboardiin niin hyvin, ettei se tunnu käytännössä edes "väkisin" tuputetulta, toivottavasti Sonylla otetaan oppia..

Sonyn pitäisi todellakin tajuta, että on niin paljon helpompaa muodostaa se oma porukka suoraan konsolin omasta käyttöliittymästä samalla, kun niiden ihmisten kanssa juttelee kuulokemikrofonin välityksellä. Pelkästään se Homen käynnistäminen ja siellä porukan saaminen samaan tilaan vie aikaa minuuttitolkulla.

Jep jep

Helppokäyttöisyys, nopeus, muokattavuus, selvyys, ja monipuolisuus ovat asioita jotka tulevat aina ennen visuaalista silmäkarkkia tai uutta hienoa tapaa toteuttaa joku asia. Tästä hyvänä esimerkkinä juuri home ja Natal. Molemmat tarjoavat kyllä varmasti kohde yleisölle mukavaa ajanviihdettä ja uusia temppuja, mutta eiköhän jätetä ne valikoissa surffaamiset ja verkkopelien luonnit ihan pelien ja käyttöliittymän harteille tai sitten luodaan joku toimiva yhteinen järjestelmä joka toimii joka pelissä.

Sony saisi kyllä tehä PS3:lle kokonaan uuden käyttiksen. Nykynen on aika käsittämättömän kankea, kun Storet, Homet ja muut paskat joutuu aina erikseen käynnisteleen. No onneksi meillä on mistä valita...

Ei nykyisessä käyttiksessä ole kyllä omasta mielestä mitään vikaa. Leffa/peli/kuvat/netti lähtee nopeasti käyntiin ja muu mikä vie enemmän aikaa löytyy myös helposti. Esim store on omasta mielestä ihan järkevästi omassa osassaan, sitä voi sitten sen sisällä moukata jolloin itse xmb ei mene sekaisin.

Mitä homeen tulee niin ohan se sinänsä hyvä kun voi etsiä peliseuraa suuren joukon seasta, mutta jos seura on jo valmiina ei homen kautta kääntyminen kyllä ole ensimmäisenä mielessä. Toki jos palvelu nopeutuisi huomattavasti, niin silloin sen käyttämistä voisi harkita enemmän.

Omasta mielestäni Home on täysin turha ominaisuus, varsinkin pelien käynnistyksessä ja muutenkin. Hirveä valikkorumba pitää käydä läpi jos meinaa jotakin siellä tehdä ja on kyllä melkosen kankeaa ja hidasta kaveriporukan yhteen kokoaminen kun vertaa ihan normaaliin käyttöliittymän kautta käynnistykseen. Sisältöä ei ole nimeksikään, ja minä en ainakaan ala odottelemaan vuosia että home saa jotain kunnollista kun kaikki pelit on jo pelattu. Home vain hankaloittaa koko touhua joten en suosittele käyttämään. Jos jotain hyvää pitää hakea niin ihan hienon näkönen on mutta se siitä.

Mikäs siinä jos saavat sen toimimaan kunnolla.

Itselle kelpais ihan vaan jos kaverin peliin vois liittyä helposti esim. x0 tyylii ja jos vielä txt chat voisi pistää pitempää tekstiä eikä se sensurois kaikkea.

Ei, ei ja vielä kerran ei. Ihan kuin Home ei olisi jo tarpeeksi surkea, mutta sitten hyvät pelit mennään pilaamaan tällä.

Simple is the best.
Joskus...

Home on täysi turhuus, mutta onneksi Sony ei tuputa sitä eikä mainoksia. Käyttöliittymä on edelleen parempi ja Storekin on nopeampi kuin kilpailijalla, jos siis Home jätetään omaan arvoonsa. Toivottavasti eivät pilaa tätä.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi