Yksi PlayStationin odotetuimmista yksinoikeuksista, Horizon Forbidden West, julkaistaan 18.2.2022 niin edellisen kuin uuden sukupolven konsoleille. Ennakkotilausten käynnistyessä on kuitenkin paljastunut, että PlayStation 4:lle julkaistut versiot eivät saa ilmaista päivitystä uudelle raudalle.

Sonyn virallisen FAQ:n mukaan vain pelin erikoispainokset sisältävät molempien sukupolvien pelit, joita ei jälkikäteen pysty päivittämään. Päätös koskee myös digitaalisia versioita. Näin ollen Standard ja Special Editionin hankkijat joutuvat hankkimaan tuotteen kahteen kertaan, mikäli haluavat kokea Aloyn seikkailun myös seuraavalla sukupolvella. Ennakkotietojen mukaan keräilypainokset eivät myöskään sisällä fyysisiä versioita pelistä, ainoastaan digitaalisen latauskoodin.

Maksulliset päivitykset seuraavalle sukupolvelle eivät ole uusi asia, mutta tällä kertaa Horizon Forbidden West ei tarjoa edes tätä vaihtoehtoa. Perusversiot ovat lukittuja alusta alkaen.

Päätös on sinänsä erikoinen, sillä vain vuosi sitten Sony mainosti erityisesti Horizon: Forbidden West:in olevan yksi peleistä, joka tukisi ilmaista päivitystä sukupolvelta toiselle.

Sony ei ole vielä tarkemmin kommentoinut päätöstä. Tällä hetkellä FAQ:n mukaan heillä ei myöskään ole suunnitelmissa tarjota minkäänlaista päivitysmahdollisuutta tulevaisuudessa.

Kirjaudu kommentoidaksesi

Alustat: 
Studiot: