HTC esitteli uusia VR-laseja ja tilauspelipalvelun

HTC on esitellyt kahdet uudet virtuaalitodellisuuslasit CES-messuilla Las Vegasissa.

Vive Cosmos on kuluttajamarkkinoille suunnattu premium-luokan VR-laite, jota HTC mainostaa lauseella "VR ilman rajoja". Laite tukee uutta VIVE-seurantajärjestelmää, joka ei vaadi ulkoisia sensoreita toimiakseen. HTC onkin panostanut lasien kehityksessä mukavuuteen sekä saumattomuuteen. Vive Cosmos pitää sisällään HTC:n historian tarkimman näytön – tarkkaa resoluutiota ei kuitenkaan vielä paljastettu. Lisäksi Vive Cosmoksen vihjailtiin toimivan jollain tapaa puhelimen kanssa ja olevan mahdollisesti modulaarisesti päivitettävissä. Julkaisupäivästä HTC ei vielä hiiskunut, mutta julkaistu kiusoittelutraileri paljastaa laitteen saapuvan "pian". Uusien lasien kanssa esiteltiin myös parannellut pelaajaystävälliset VIVE-ohjaimet, jotka tukevat kehittyneempää seurantajärjestelmää.

Toinen uutuusmalli on enemmän ammattikäyttöön suunniteltu Vive Pro Eye, joka tarkkailee silmien liikkeitä. Tekniikka mahdollistaa sen, ettei varsinaisia ulkoisia ohjaimia tarvita esimerkiksi valikoissa liikkumiseen. Katseenseuranta mahdollistaa myös tavallista korkeamman resoluution keskittämisen sille alueelle, jota käyttäjä katsoo. Vive Pro Eyen julkaisuajankohta ja hinta ilmoitetaan myöhemmin.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä HTC lanseerasi tilauspelipalvelu VIVEPORT Infinityn, joka poistaa rajoitukset vanhasta VIVEPORT-palvelusta ja antaa käyttäjän pelata ja ladata rajattomasti viihdettä laitteeseensa.

Kirjaudu kommentoidaksesi