Gamestop

Huhu: GameStop myyntiin helmikuussa

Vanhojen elokuvavuokraamoiden tapaan, myös kivijalkapelikauppojen suosio on viime vuosina ollut kovassa laskusuunnassa. Muun muassa maailman suurimman pelien jälleenmyyjän GameStopin osakkeet putosivat 30 prosenttia vuonna 2018, yrityksen tehtyä saman vuoden kolmannella kvartaalilla yli 488 miljoonan dollarin tappiot.

Nyt The Wall Street Journalin mukaan kaksi suurta pääomayritystä – Sycamore Partners ja Apollo Global Management – suunnittelevat GameStopin ostoa. WSJ:n tietojen mukaan yritysoston pitäisi tapahtua niinkin pian kuin helmikuun puolivälin tienoilla. Sycamore Partnersin on aiemminkin huhuiltu olleen kiinnostunut pelikauppaketjusta, mutta kauppasopimukseen ei ole koskaan päästy. Myyntipuheita siivittää myös pitkään GameStopin johtoportaassa toimineen Daniel DeMatteon vihjailut vuoden 2018 toisen kvartaalin tulosjulkistuksen yhteydessä, että pelikauppaketjun myynti ei ole poissuljettua tuloksen parantamiseksi.

Toukokuussa 2018 GameStopin silloinen toimitusjohtaja Michael Mauler ilmoitti irtisanoutuvansa henkilökohtaisista syistä, oltuaan tehtävässään vain kolme kuukautta.

Kirjaudu kommentoidaksesi