Huhu: ”Xbox TV” jouluksi 2013

Microsoft saattaa julkaista karvalakkiversion uudesta Xboxista ensi vuoden lopulla. Kyseessä olisi vaatimattomampi ja edullisempi versio tulevasta tehokonsolista, ja se mahdollistaisi kuluttajille pääsyn Xboxin vähemmän tehoja vaativiin viihdeominaisuuksiin. The Verge sai asiasta tiedon useilta Microsoftia lähellä olevilta lähteiltään.

”Xbox TV” työnimeä kantava laite olisi ensimmäinen puolisko Microsoftin seuraavan sukupolven konsolistrategiassa. Laiteen sisuksissa pyörisi Windows 8 -käyttöjärjestelmän ydinosat, ja täysiveristen Xbox-pelien sijaan se soveltuisi vain kevyiden pelien pelaamiseen sekä viihdepalvelujen käyttöön. Konsoli toimisi samalla myös digivirittimenä.

The Vergen mukaan konsolin sisuskalut on valittu sellaisiksi, että ne mahdollistavat lähes välittömän käynnistymisen ja pääsyn TV- sekä viihdeominaisuuksiin.

Huhujen perusteella Microsoft lähtisi siis seuraavaan konsolisukupolveen kahden kärjen strategialla: edullisella digivirittimen kaltaisella laitteella, sekä ilmeisesti myöhemmin julkaistavalla tehokonsolilla.

The Verge spekuloi myös Microsoftin suunnitelmilla viedä Xbox-ympäristö myös muille alustoille, kuten puhelimiin ja TV-valmistajien avulla suoraan televisioihin.

Microsoft ei suoraan kieltänyt väitteitä vastauksessaan The Vergen tiedusteluihin huhuista. Vastaus sisälsi tavanomaisia ympäripyöreyksiä innovoinnista sekä konsolisukupolven pidentämisestä Kinectin ja mediaominaisuuksien avulla.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi