Huhu: THQ peruu projektejaan (päivitetty)

Tuoreet huhut väittävät, että pelijulkaisija THQ on perunut kaikki vuodelle 2014 kaavaillut projektinsa ja etsii uusia rahoitusvaihtoehtoja. International Game Developers Associationin mobiilityöryhmää vetävä Kevin Dent pani huhut liikkeelle Twitterissä.

Dent kertoi kuulleensa, että THQ peruu Warhammer 40,000: Dark Millennium Online -massiivimoninpelinsä. Myöhemmin hän tarkensi THQ:n peruneen kaikki vuodelle 2014 suunnitellut projektit sekä palauttaneen Disneylle lisenssinsä takaisin.

Dentin saamien tietojen mukaan yhtiö on myös tarjonnut itseään aasialaisille yrityksellä arvonsa nostamiseksi.

Huhut käynnistivät välittömästi spekulaatiot THQ:n omistamien pelistudioiden ja -sarjojen kohtaloista. Yhtiö julkaisi viime vuonna muun muassa Homefrontin, Saints Row 3:n ja uDraw-piirtoalustan tehokonsoleille.

THQ:n talliin kuuluvat Volition (Red Faction, Saints Row), Relic Entertainment (Space Marine, Dawn of War, Company of Heroes), Vigil Games (Darksiders, Dark Millennium Online).

Yhtiö on tehnyt viime aikoina myös sijoituksia tulevaan. Se rupesi rakentamaan uutta studiota Montrealiin Assassin's Creedin parissa menestyneen Patrice Desiletsin johdolla. Lisäksi THQ on tuottamassa yhteistyöprojekteja Guillermo del Toron ja Tomonobu Itagakin Valhalla Game Studiosin kanssa. THQ myös uusi viime keväänä Warhammer-lisenssinsä.

Toisaalta THQ on sulkenut viime vuosina lukuisia studioita ja lakkauttanut muun muassa Red Faction -pelisarjan. Viimeisimpinä yksikköinä suljettiin Homefront-kehittäjä Kaos Studios ja latauspeleihin erikoistunut THQ Digital. Homefrontin jatko-osalle värvättiin kehittäjäksi Crytek UK eli entinen Free Radical Design.

Päivitys klo 13:06: VG247 kertoo THQ:n kiistäneen huhut. Sivuston mukaan yhtiö kielsi peruneensa vuoden 2014 pelijulkaisujaan tai tulevaa massiivimoninpeliään. GamesIndustry.bizin saamat tiedot vihjailevat kuitenkin, että Dark Millennium Onlinea oltaisiin myymässä.

Galleria: 

Kommentit

Kaiken ikävän keskellä on todettava, että Homefront 2 kiinnostaa todella paljon, jos tekijätiiminä on Time Splitters -sarjan väsääjät.

THQ valitettavasti on itselleni jäänyt lähinnä mieleen pyhän keskinkertaisuuden talona, eli paljon alelaarikamaa ovat tuottaneet. 70-80p ja "nice try"...

Kunhan eivät koske Darksiders 2:n tuotantoon, niin olen tyytyväinen.

"Yhtiö julkaisi viime vuonna muun muassa Homefrontin, Saints Row 3:n ja uDraw-piirtoalustan tehokonsoleille."

Unohditte tärkeimmän: Deus Exän!

Eikös Deus Ex ollut Eidos/Square Enix tuotantoa?

^ Kyl.

Ja se tärkein on tietysti Metro 2033 & sen jatko-osa...

Eikun joo, mun moka.